PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pakertajan avuntarve


sukuvika
19.04.09, 16:16
Pakerran ja pakerran, käyn paljon läpi kirkonkirjoja "kotona" mutta vaikeudeksi tulee kun en osaa lukea vuosilukujen tarkoitusta aina.
esim. rippikirja Natus= syntynyt ja Obiit= kuollut mitä muut vuosiluvut tarkoittavat ? Käsiala menee joskus arpomalla mutt selvinnee joskus.
onko jossakin esim. opastusta netin kautta.

Kuka haluaisi auttaa pienellä vinkillä
KIITOS JO ETUKÄTEEN

JaMaHa
23.04.09, 14:15
Hei!

Voisitko hieman tarkentaa, mitä tarkoitat vuosiluvuilla, jotka tuottavat hankaluuksia? Tarkoitatko niitä sarakkeita esim. rippikirjassa, joissa natus ja obiit lukevat vai tarkoitatko henkilöiden nimien edessä vai perässä olevia vuosilukuja?


Terv. Jaana

sukuvika
28.04.09, 14:27
Heissan
Kyllä tarkoitan juuri niitä vuosilukuja niiden mahdollista tarkoitusta.
Vappua odotellessa ja Raumalle päin suunnatessa.

JaMaHa
28.04.09, 18:28
Hei!

Rippikirjassa samalla rivillä natus ja obiit mainintojen kanssa olevat vuosiluvut ovat ehtoollisella käyntejä. Ehtoollisella käytiin säännöllisesti pari kertaa vuodessa ja sitä ennen käytiin ripittäytymässä.

Suomen Sukututkimusseuran julkaisema kirja: Sukututkimus askel askeleelta on hyvä kirja, jossa on ymmärrettävästi kerrottu mm. miten kirkonkirjoja tulisi lukea ja selitykset ovat kuvien kera. Sopii niin vasta-alkajille kuin meille jo jonkun aikaa harrastaneille.

Terv. Jaana

Kataja
29.04.09, 15:21
Monessa kirjassa on myös merkitty Adm, eli milloin on päässyt ripille. Tämä merkintä saattaa olla milloin missäkin sarakkeessa.
Kataja