PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : jälkipolvet tulostukseen


mar-le
16.04.09, 17:26
Olen hankkinut jo parivuotta sitten sukuohjelma 2000 enkä pääse tämän kanssa sinuiksi. Haluaisin tulostaa valitsemalleni henkilölle jälkipovet valitsemalla vain vuonna 1910 ja sitä vanhemmat henkilöt. Mitä tulisi tehdä? Tuo näkymä systeemikin tuntuu ihan vieraalta.

Kari Luukka
16.04.09, 17:50
Sukuohjelmisto 2000-ohjelman tietokantaikkunassa. Etsi ensin lähtöhenkilö josta aloitat jälkipolvirapostin. Osoita nimeä hiirellä ja napaauta hiiren kakkospainiketta (yleensä oikeanpuoleinen). Avautuvasta pikavalikosta valitse Raportin asetukset -valinta.

Avautuvassa ikkunassa asetetaan ehdot miten raportti halutaan. Montako sukupolvea jne. OK-painikkeella käynnistyy taulujen muodostus. Pienen hetken kuluttua ohjelma ilmoittaa kuinka monta taulua muodostui.

Tämän jälkeen siirrytään Word ohjelmaan (sukuohjelmisto 2000 versiossa käytetään vain Word-ohjelmaa tekstiraporttien tekoon) ja käynnisteään se. Valitaan mallitedostoksi Genealog.dot ja sen Sukuohjelmisto-valikolla muodostetaan varsinainen tekstiraportti.

Näkymä on Sukuohjelmiston eräänlainen muistipaikka johon voidaan poimia tietokannassa olevia henkilöitä. Näkymiä voi olla useita. Näin voidaan nopeasti löytää suuresta tietokannasta haluamansa henkilöt. Näkymä on yksi tärkeimmistä ohjelman sisällä olevista apuvälineistä.

kaila
17.04.09, 09:22
Mikäli haluat poistaa tulostuksesta kaikki vuoden 1910 jälkeen syntyneet niin paras tapa tehdä tämä on teshä tietokannastasi kopio (windowsin resurssihallinnalla) jonka jälkeen voit kopioista poistaa kaikki 1910 jälkeen syntyneet henkilöt ja lopuksi tehdä raportti Karin mainitsemalla tavalla.

Kaarle Kaila

mar-le
18.04.09, 17:46
Kiitos vastauksista.
Olipa käynyt pieni kämmi siis ohjelmani Sukuohjelma 2004. Saan ainoastaan siansaksaa tulemaan raportteihin Html tulee ok. Haluaisin muokata tekstinkäsittelyohjelmalla ja minulla on käytössä Office Writer. käyttöjärjestelmä Vista.

kaila
18.04.09, 18:08
Kiitos vastauksista.
Olipa käynyt pieni kämmi siis ohjelmani Sukuohjelma 2004. Saan ainoastaan siansaksaa tulemaan raportteihin Html tulee ok. Haluaisin muokata tekstinkäsittelyohjelmalla ja minulla on käytössä Office Writer. käyttöjärjestelmä Vista.

Office Writer ohjelmaa en oikein tunne, mutta tuskin se osaa lukea word xml-muotoista dokumenttia jolloin sinulle jää vaihtoehdoiksi erilaiset html-raportit. Muokkaaminen tekstinkäsittelijällä soveltuu parhaiten jos valitset tulostusmuodoksi Raportit - Asetukset sivulla Tulostus_ei_kehyksia.FI.xsl. Tällöin koko raportti tulostuu yhteen html-tiedostoon ja sen muokkaaminen tekstinkäsittelijällä sujuu niin parhaiten.

terveisin
Kaarle Kaila