PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kelloggit


Sami Lehtonen
30.03.09, 16:04
Merkillisiä ovat Bernadotte-suvunkin synnyttämät assosiaatiot! Huh-huh, ihan tulee natsitohtori Josef Mengele mieleen. Ovat tainneet käypä hoito -suositukset noista ajoista muuttua. Tyttöjen suhteen on kyllä muslimimaissa vieläkin paljon tekemistä.

Kirjahyllyn kaapista sattui löytymään The Facts on File Encyclopedia of the 20th Century vuodelta 1991. Ei maksanut paljon. Siinä on mukana diplomaatti Frank Billings Kellogg ja Samin jo mainitsema parempi Kelloggs-veli, filantroopiksi ja ruokatuotteiden valmistajaksi mainittu Will Keith K. (1860-1951).

Olin jokunen vuosi sitten entisessä lähikaupassamme seuraamassa konsulentin esittelyä samaisen firman ALL-BRAN (suom. "kaikki palo") -muroista.
- Nämä ovat sata vuotta vanhoja, konsulentti uhosi.
- Mahtavatko ne olla enää tuoreita?, minä siihen.
- Siis RESEPTI on sata vuotta vanha, konsulentti yritti korjata.
Sain niin kauniin hymyn vieressä seisoneelta naiselta, että lämmittää vieläkin.

Huovisen suunnitelman esikuvana saattoi sittenkin olla lähteessäni kuvattu ns. Kellogg-Briand Pact, muodollisemmin tunnettu nimellä Pariisin sopimus vuodelta 1928. Vapaasti käännettynä: Se syntyi Ranskan ulkoministerin Aristide Briandin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Frank B. Kelloggin neuvottelujen tuloksena ja vaati ratifioineita osapuolia käyttämään vain rauhanomaisia keinoja konfliktien ratkaisuun. Vuoteen 1934 mennessä lähes kaikki maailman maat olivat allekirjoittaneet sopimuksen. Koska sopimus ei sisältänyt sanktioita, se osoittautui (yllätys, yllätys) tehottomaksi. Toisen maailmansodan jälkeisten sotarikosoikeudenkäyntien yhdeksi pohjaksi se sentään kelpasi. Kaikenlaista turhaa sitä maailmassa tehdäänkin. Kuka vielä muistaa tuon sopimuksen?

Seppo Niinioja

Pitihän asia tarkistaa. Jos IGI:n tietokantaan toimitettuja selvityksiä on uskominen, niin nobelisti-Kelloggin ja muro-kelloggien lähin yhteinen esi-isä oli Lt. Joseph Kellogg (1626-1707). John Harvey Kelloggin (se anti-onaniatohtori) oppi-isä oli muuten selvästi Sylvester Graham, jolla oli samansuuntaiset tavoitteet ja jokseenkin samanlaiset metodit (terveellinen runsaskuituinen ruoka). Ja kyllä, hän oli juuri se Graham.

Aiheeseen liittyen eräs amerikkalainen julkaisu sisälsi artikkelin, joka oli osuvasti nimetty "Porn flakes" - jolla sen voi halutessaan englannintaitoinen lukija hakea.

Frank B. Kellogg ei muuten nähnyt sopimuksensa täydellistä epäonnistumista, eli toisen maailmansodan puhkeamista (viitteitä kyllä oli jo helposti aiemmin 1930-luvulla). B muuten tarkoittaa Billings, joka oli hänen äitinsä tyttönimi.