PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Harrin-suku Tornionlaaksosta


malla
03.03.09, 15:45
Kiinnostaisi siis tietää mistä Harrin suku Tornionlaaksosta (Ylitorniolta) on lähtöisin. Toisin sanoen onkohan joku tämän forumin käyttäjistä tutkinut tarkemmin Harrilaisia?

Kuulin enoltani, että Harrit olisivat Tornion Karungista. Äitini tosin epäili asiaa. Tiedän myös, että Pellon Ruuhijärvellä on Harreja, mutta ne ei tietääkseni ole kovin läheistä sukua(, mutta sukua kumminkin).
Kysyin noin vuosi sitten iGS:ltä sukunimeni alkuperästä. Vastaus oli tämä:

"Sukunimenä Harri on esiintynyt ainakin Alatorniolla ja Hollolassa. Harri -nimisiä taloja on ollut muunmuassa Jalasjärvellä ja Vähässäkyrössä. 1500-luvun merkintöjä nimestä on Huittisista, Pirkkalasta, Karkkilasta ja Orivedeltä. Tornionlaakson Harri-nimisen talon asuttajat ovat tulleet Satakunnasta, mistä nimi on kulkeutunut Etelä-Pohjanmaalle. Ilmeisesti näissä nimissä ei ole kyse kalannimityksestä harri. Henkilönimenä Harri yhdistetään skandinaaviseen miehennimeen Harald. Parikkalassa on elänyt talonpoika Per Harrainen 1645 = Harrinen 1646.

Nämä tiedot löytyvät Pirjo Mikkosen kirjasta Sukunimet (Otava, 2000).

Terveisin
iGS-toimitus / Helsingin kaupunginkirjasto"

Kiitoksia :)

-Malla-