PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Alexander Karlsson


Aleksi
27.02.09, 18:25
Onko kukaan tutkinut sukua, jossa esiintyy Alexander Karlsson, s. 16.6.1866 Porvoon mlk:ssa ilm. Noruken kylässä. Isä laivuri Carl Magnus Gustafsson, s. 7.3.1837 samassa paikassa, äiti Emilia Sofia Carlsdotter.
Alexander Karlsson on suorittanut asepalvelustaan Helsingissä 1.11.1888 lähtien.
Lähinnä kaivataan tietoja kyseisen A Karlssonin jälkeläisistä tai tiedoista, joiden perusteella voisi saada tietoja hänen myöhemmistä vaiheistaan.

K-Erik
27.02.09, 21:42
Alexander on kotoisin Noriken kylästä ja hänen isänsä syntyi Nybondaksen taloon. Norike oli siihen aikaan kuten koko Porvoon alueen rantakylät voimakkaan laivaliikenteen (jaala) kasvun takia keskittyneet juuri siihen ja talojen vanhimmat pojat jäivät taloa hoitamaan ja nuoremmat lähtivät merelle. Ja jos oli puita, rakennettiin rannikkolaiva rahtaamaan tavaroita Pietariin, Tallinnaan ja Helsinkiin.
Ilmeisesti sinulla on tiedot taaksepäin. Noriken kylästä löytyy kirja, joka ilmestyi noin vuosituhannen vaihteessa. Kirjassa on perusteellisesti selvitetty kylän sukuja. Minulla ei sitä kirjaa ole mutta kyllä se vielä löytyy seudulta.
K-Erik