PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Siirtolaisista kertovat elokuvat


p mattila
26.02.09, 19:12
Siirtolaisinstituutin sivujen keskustelupalsta on näköjään suljettu. Siksi kyselen apuja täältä. Olen useasta lähteestä etsiskellyt elokuvaa, joka pyöri Suomessa kuutisentoista vuotta sitten maksullisella elokuvakanavalla. Se oli amerikkalainen ja kertoi Minnesotan osavaltion siirtolaisista ja Mesabista, saksalaisten, norjalaisten ja suomalaisten jälkeläisistä. Onkohan kenelläkään tietoa, mikä elokuva mahtaa olla kyseessä? Elokuvan viimeinen repliikki on suomeksi, jossa vanha nainen tuumaa jotain siihen suuntaan, että "naisen on kuunneltava omaa sieluaan".

Seppo T.
26.02.09, 20:10
Olikohan joku noista Loukisen dokumenteista, hiukan kuulostaisi siltä.

http://www.superiorreading.com/video.htm

S.T.

p mattila
28.02.09, 12:04
Hei ja kiitos, nuo vaikuttavat mielenkiintoisilta, tutustunpa niihinkin, vaikuttavat silmääni paljon paremmilta tarkoitustani varten kuin se etsimäni kuva. Mutta sen suhteen tosiaan ei tainnut vielä tärpätä, sillä tämä elokuva vaikuttaisi olleen kaupallisessa levityksessä enemmän kuin nuo. Mutta suuri kiitos vinkistä!