PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi-Seelanti


kkylakos
25.02.09, 07:33
Hei,

jos jollain on tutkimus ulottunut maapallon toiselle puolelle, niin tiedoksi, että uusi-seelantilainen verkkosivusto http://www.bdmhistoricalrecords.identityservices.govt.nz/Home/ antaa tietoja

syntymistä yli 100 vuotta sitten
avioliitoista yli 80 vuotta sitten ja
kuolemista yli 50 vuotta sittenEn ole itse kokeillut vaan poimin yllä olevat tiedot Dick Eastmanin blogikirjoituksesta (http://blog.eogn.com/eastmans_online_genealogy/2009/02/new-web-site-provides-online-access-to-new-zealand-birth-death-and-marriage-records.html).

JaskaS
25.02.09, 13:08
Kokeilin etsiä isoisäni pikkuserkkujen puuttuvia vihkiaikoja. Ensi havaintoni oli, että päiväysrajauksissa ei kelpaa pelkkä vuosi, jonka saitti ilmoitti parin minuutin kuluttua. Sitten oikein täytetyn haun jälkeen kesti viitisen minuuttia ja seurauksena ilmoitus sisäisestä virheestä.
Vaikutti siten aika ruuhkaiselta, vaikka siellä pitäisi olla yö. Vai yrittivätkö täältä nyt samaan aikaan monet muutkin?
Kiitos kumminkin Kaisalle, pitää testata joskus toiste.

:) Jaska

kkylakos
25.02.09, 13:14
Vaikutti siten aika ruuhkaiselta, vaikka siellä pitäisi olla yö. Vai yrittivätkö täältä nyt samaan aikaan monet muutkin?

Etusivu (jota pidemmälle en mennyt) aukesi aamullakin tosi hitaasti. Oliskohan täältä Uuteen Seelantiin käytössä sama putki kuin täältä Japaniin? Työpaikallani japanilaisílla on ollut vaikeuksia käyttää Suomessa pyöriviä raportointi yms. ratkaisuja.

PVuorio
25.02.09, 16:17
Hej

Ainakin minulla toimi nopeammin tuo kuin SSS:n sivut.
Ei mitään ongelmaa missään kohtaa. Kokeilin noin varttia yli neljän iltapäivällämmen.

t Pertti Vuorio

Seppo Niinioja
25.02.09, 17:00
Uuden-Seelannin suomalaisista on myös 1100 tietuetta käsittävä tietokanta useimpien kai tunteman Siirtolaisuusinstituutin sivustolla. Australian suomalaisia on 3800 ja uutuutena näkyy tulleen sinnekin venäjänsuomalaiset vainouhrit, 8000 tietuetta.

Seppo Niinioja

JaskaS
25.02.09, 19:35
Nyt klo 19 aasialaisten nukkuessa toimii ihan sutjakkaasti.
Löysinkin pari puuttuvaa avioitumispäivää (1922 ja 1924) ja yhden kuolinpäivän (1966). Suoraa tietoa ei saa näemmä kuin maksua vastaan, mutta päivän löytää kaventamalla päiväysrajoja binaarimenetelmällä puolittaen. Paikka tietysti jää puuttumaan. Muutoin nämä sukulaiseni onkin jo suurimmaksi osaksi tutkittu erään sikäläisen 4. serkun toimesta ja kopion tutkimuksesta sain aikanaan siirtolaisinstituutista.

:) Jaska