PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Netiketti ja ikuinen syyskuu


Sami Lehtonen
22.02.09, 18:47
Kunnioitan heti kättelyssä Matti Lundin ketjulleen:
http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=5968
antamaa otsikkoa ja päätin rustata mieleeni tulleen jutun tähän erilliseen viestiin. Viesti ei sisällä sukututkimuksellisesti mitään, joten sille loogisin paikka on ilman muuta Asian vierestä.

Haluatteko kuulla? Ei se mitään, kerron sen silti.

Entimuinoin Internetin uutisryhmissä koettiin syyskuisin tuskanhetkiä, kun Netikettiä osaamattomat uudet opiskelijat tungeksivat mikro- ja pääteluokkiin ja töhöilivät nyysseissä (Usenet) miten sattuu. Yleensä vanhat gurut saivat kuukauden (siis syyskuu) kuluessa uudet tulijat ruotuun.

Mikä sitten on ikuinen syyskuu? Se on tila, jossa nyyssit ovat vieläkin. Kun AOL päätti tarjota kymmenille tuhansille - ja myöhemmin miljoonille - käyttäjilleen uutisryhmät syyskuussa 1993, ei vanhojen partojen ohjeistus- ja opastuskyky kädestä pitäen enää riittänyt uusien käyttäjien ruotuun saattamiseksi. Kyseinen syyskuu ei siis koskaan päättynyt ja näillä näkymin se ei päätykään.

Tuli vain tämäkin tässä yhteydessä mieleen.