PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mistä tulee Adam Gabrielsson Witikainen?


suski
25.01.09, 13:29
Hei,
sain Juusteenin sukutauluista kimmokkeen ihmetellä tuota otsikon henkilön alkuperää. Käytettävissä oli vain Hiski kun digitoituja kirkonkirjoja ei löytynyt.
Ensimmäinen merkintä Hiskissä oli Adam Witikaisen vihkiminen Pietarin Marian srk:ssa 18.6.1872. Sen perusteella löysin tapahtumia kuten muuton Viipurin tuomiokirkkoseurakuntaa, lapsen syntymän jne. Adam itse lienee syntynyt hautaustiedon perusteella noin v 1820.
Onkohan joku teistä törmännyt kyseiseen herraan 1872 edeltävältä ajalta?
Hän lienee lähtöisin jostakin itäisestä Suomesta Karjala ml.
Olisin tosi iloinen pienestäkin vinkistä.

terv suski

Tapani Kovalaine
25.01.09, 14:10
Hiski on joskus samanlainen kuin vakuutussopimukset. Kaikkein pienimmällä painettu präntti voi olla hyvin merkittävä. Niin on asia Adam Gabrielsson Witikaisen kohdalla. Hänen kohdallaan lukee aina kun lapsia syntyy, että isä aus Christina.

Jo kun ei oo Ristiinan rippikirjoja netissä, niin mennään henkikirjoihin ja kappas mokomaa, siellähän se on ite Aatami, syntymäajalla varustettu Adam Witikainen Ristiinan pitäjän Koivakkalan kylän talossa RNro 1. Isänsä näkyy olleen Gabriel.

Mutta tämä nyt on vain yksi mahdollisuus, voihan niitä nimikaimoja löytyä muualtakin...

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=588753

suski
25.01.09, 15:12
Kiitos Tapani vihjeestä!
Toden totta Ristiina näyttäisi olevan oikea osoite, täytyy esitellä tieto eteenpäin Adamin sukulaiselle. En kyllä hoksannut Hiskissä sitä pientä pränttiä. Puolustuksekseni saanen sanoa, että olen ollut tällä suku"alalla" vasta hyvin vähän aikaa. Ohjaus on aina paikallaan, kiitos siitä.

terv suski

suski
25.01.09, 17:46
hei Tapani,
ansaitset toisetkin kiitokset vinkistäsi. Vasta vähän aikaa mietittyäni vastaustasi uudelleen tajusin, että en ollutkaan katsonut yhtä vanhoja tietoja kuin sinä. Nyt on Pietari ja Ristiina kartoitettu. Selvisi vanha sukujuttukin samalla. Kuulin nimittäin jo lapsena, että joku sisarpuoleni esi-isä oli Pietarissa tekemässä Iisakin kirkon mosaiikkitöitä. Noista Adamin Pietarinaikaisista ammateista tajusin, että se oli juuri hän.
Vielä kerran kiitos!

suski

Leo Rantala
12.04.09, 15:42
Suski!
Ota yhteyttä suoraan minuun. Tiedän paljon otsikon henkilöstä, koska hän kuuluu yli 10 vuotta tutkimaani sukuun.
Leo

suski
12.04.09, 16:32
hei,
olen tosi iloinen yhteydenotostasi!
Palaan ihan lähipäivinä asiaan, suoraan e-mailiisi. Juuri tällä hetkellä on menossa pohjalaiset sukulaiset.

pääsiäisterveisin
suski