PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Riihelä | Antti Riihelä, Suomussalmi (siirtolaisuus)


Tiinu
07.08.07, 21:26
Hei!

Olisin kiinnostunut isoisovaarini Antti Riihelän, (s. ehkä 1800-luvun alussa?) vaiheista. Hän lähti 1800-luvun puolenvälin paikkeilla siirtolaiseksi Pohjois-Amerikkaan, ilmeisesti USA:an ja meni siellä naimisiin amerikkalaisen naisen kanssa. Heille syntyi isovaarini, myös Antti nimeltään. Nuoremman Antin ollessa 2-vuotias perhe muutti takaisin Suomeen ja asettui ilmeisesti Suomussalmelle Kainuuseen.

Tähän tietoni loppuvatkin, ja olisin todella kiitollinen, jos jollakulla olisi lisää infoa aiheesta. Erityisesti minua kiinnostaisi tuo amerikkalaisen isoisomummoni tausta: oliko hän todella syntyjään Amerikasta vai ehkä siirtolaisperheen lapsi ym. Kaikki tiedot ovat tervetulleita!

Tiinu
11.08.07, 15:24
Korjaus: Antti Riihelä on syntynyt n. 1800-luvun puolivälissä, ei alussa kuten ensimmäisessä viestissä lukee. Samoin USA:an muutto sijoittuu myöhemmäksi.

RRajander
11.08.07, 17:15
Hei,
en ole mitenkään erityisesti perehtynyt Suomussalmeen, mutta minulla on sattumalta juuri kirjastosta lainassa Suomussalmen historia nimeltä Leipä luonnosta (Huurre-Turpeinen). Selatessa osui silmiin että Antti Riihelä -niminen henkilö on hankkinut itselleen v. 1938 lopussa Takasenaho -nimisen tilan Suomussalmen Piispajärvellä. Tieto löytyy kirjan liitteestä 4.8. Samasta kylästä mainitaan myös Mökinvaaran talon isäntä, joka on tullut 1920-luvulla USA:sta Michiganista. Hänelle ei kuitenkaan löydy nimeä. Takasenaholla näyttää asuneen 9 henkeä, mutta jo 1980-luvulla tilalla ei enää asuttu (liite 5.8).

Riihelä ei ole mitenkään tyypillinen sukunimi tuollapäin, joten jos sukua siellä vielä on niin numerotiedustelusta saisit ehkä tietoja. Parhaiten saat tietenkin tiedot esi-isäsi perheestä paikkakunnan kirkkoherranvirastosta.

Uskalsin nämä 1900-luvun tiedot laittaa tähän kun on kirjassa julkaistuja.

Onnea etsintään,
Ritva