PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kirjaudu ulos => viestit luettu


ilkant
07.08.07, 14:15
Tämä on ilmoitusluonteinen asia. Tässä foorumissa kuten joissakin muissakin uloskirjautuminen tekee kaikki viestit luetuiksi. Jopa ne, joita ei ole lukenut.

Tämä vain varoitukseksi, ettei kenellekään käy samoin kun minulle aikoinaan eräässä foorumissa. Oli paljon uusia luettavia viestejä. Ajattelin jatkaa lukemista paremmalla ajalla ja kirjauduin ulos. Kas, seuraavalla kerralla lukemattomat eivät tulleetkaan enää näkyviin. Meni monta hyvää ja tärkeää viestiä ohi... :)

Teknisesti tämä johtuu siitä, että foorumiohjelmisto ei talleta käyttäjälle tietoa siitä, missä kohtaa hän on lukemassa kutakin foorumin ryhmää.

admin
07.08.07, 17:14
Toisaalta "Päivän viestit" näyttävät kaikki viimeisen vuorokauden viestit - ja sieltähän ne löytyy - luetut ja ei-luetut. Mikäli foorumi automaattisesti on merkannut viestejä luetuiksi ne siis löytyvät tästä listasta.

Lisäksi voimme tarvittaessa käyttää muita hakumahdollisuuksia mikäli joku käy harvemmin kuin kerran päivässä. Esimerkiksi viimeisten kahden päivän viestit (http://suku.genealogia.fi/search.php?do=getdaily&days=2), viimeisen viikon (http://suku.genealogia.fi/search.php?do=getdaily&days=7) viestit, viimeisen n. kuukauden (http://suku.genealogia.fi/search.php?do=getdaily&days=30) viestit, jne. - Ehkä jonain iltana laitan muutama uusi tämäntapainen linkki sinne valikkoon.

Forumsoftassa on mahdollisuus merkata tietokantaan jokaiselle mitkä viestit on lukematta jne. mutta olen harkinnan jälkeen jättänyt sen ominaisuuden pois. Tuntuu palvelinresussien haaskaamiselta.

ilkant
07.08.07, 19:17
Toisaalta "Päivän viestit" näyttävät kaikki viimeisen vuorokauden viestit - ja sieltähän ne löytyy - luetut ja ei-luetut.

No, tuollahan tavalla ne saakin luettua, ettei mikään jää huomaamatta.

Forumsoftassa on mahdollisuus merkata tietokantaan jokaiselle mitkä viestit on lukematta jne. mutta olen harkinnan jälkeen jättänyt sen ominaisuuden pois. Tuntuu palvelinresussien haaskaamiselta.

Resursseja se vaatiikin kun jos sitten foorumille lisätään uusia alueita tai otetaan pois jotain. :)

Ulla Kota-aho
07.08.07, 21:04
Vähän tähän liittyen. Kun monikaan viesteistä ei kiinnosta / kosketa omia tutkimuksiani, niin luen yleensä kirjautumatta nykyisin viesteistä vain otsikoltaan kiinnostavat Päiväin viestit -haulla. Parannuksena ehdotan "Merkitse forumit luetuksi" -merkin siirtämistä alapalkista yläpalkkiin tuon "Päivän viestit"-merkin viereen niin ei tarvitse veivata suht samoja alaforumeita samoine viestiketjuineen ylös-alas.

Radikaalimpi ehdotus olisi, että alaformit eivät olisi lainkaan heti näkyvissä, vaan ainoastaan tuo yläpalkki ja siinä uutena kohta "avaa alaforumit". Päivän tekstit -haulla voisi sitten päättää, onko jotain kiinnostavaa tarjolla vai ei.