PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sortavalan mlk. Mäkisalon saari, Tietäväiset?


Pekka Tietäväinen
19.01.09, 21:33
Pekka Tietäväinen täällä etsiskelee Karjalan juuriaan, vasta äskettäin aloittaneena (esipolvitutkimus tehty), mutta jo koukkuun jääneenä sukuharrastajana.Tervehdys vaan kaikille foorumilaisille ja hyvää vuoden jatkoa,kiitokset hienoista sivuista. Oikeastaan vahingossa suikahdin sivuille ja heti kirjauduin teille,niin paljon kiinnostavia kommentteja siella on - ja on tosi mielenkiintoista niita lukea. Olisin kiitollinen vaikka vain pienistakin tiedon murusista.Sortavalan Mäkisalon Tietäväisten esipolvia,kanta-isä Mäkisalossa on Matti Tietäväinen s.1690-luvulla.
Vihittyja Mäkisalossa vuosina, 1878 - 1900, Tietäväisiä ja saarelaisia,
Mäkisalo numero 1. Matti Tietävänen - Anna Paavilainen, Työm.Matti Jaakonp.Tietäväinen - Talontytär Anna Lehvonen numerosta 6. Jaakko Tietäväinen - Riitta Lällä, Matti Tietäväinen - Leena Tuunainen, Mäkisalo num.1.Morten Häyhä - Katriina Häyhä, Kipparinp. Matti Ahokas -Talol.tytär num.8. Anna Puputti.Mäskisalo num.9 Olli Kuokkanen - taloltytär num 6.Anna Kuokkanen. Numerosta 8. Talol.Josef Tervonen - Anna Sormunen,Numerosta 7. Juhana Nykänen - Maria Kuokkanen, numerosta 4.Mäkisalo num.2. Antti Tuunainen - Katri Janatuinen, Numerosta 3. Tullivaht.mest. Tuomas Nykänen - Maria Huotinen.
Ennen talvisotaa saarella asuvista nesjästäkymmenestä perhekunnasta oli Kuokkasia 14. Penttisiä 6. Nykäsiä 5. Tervosia 4. Tuunaisia 3. Lisäksi, Jaatisen,Lehvosen, Pulkkasen, Puputin, Tietäväisen ja Änkeläisen perheet. Saarella oli kansakoulu joka ennen toimi rukoushuoneena,viimeisenä opettajana oli Lyyli Penttinen.Saarella oli Pekka Penttisen sekatavarakauppa ja Pekka Tietäväisen mylly ja saha.Saaren läpi oli kylänmiehet rakentaneet hyväkulkuisen tien,"hevoskärrytie", saareen oli vakituinen laivaliikenne,Sortavala - Pitkäranta Janaslahti, saman niminen laiva,Mäkisalon Tietävälän laituri.
Mäkisalon asukkaat siirrettiin jatkosodan jälkeen mm. Leppävirralle Pohjois Savoon.
Etsin vielä Suistamon Sidoroff,vihitty Siiri Tietäväisen kanssa, naimisiin Pellatsalonsaari pohj. Laatokalla .Siirillä siskot, Edit,Sisko, Aili sekä veli Leander s. 5.9.1897 Mäkisalo.
Kerisyrjän Feodoroff (Ilja)?,vihitty Maria Tietäiväsen kanssa?suomessa tai Pietarissa? s.24.6.1873,Mäkisalo, lapset Ilja,Maria,Olga ja Santeri,perhe muutti Pietariin 1892,viimeinen uusittu passi Marialle on 29.2.1896.
Kiitos..terv. pekka