PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Memorial-järjestön arkiston takavarikointi Pietarissa?


Aira
10.01.09, 18:04
Tietääkö kukaan sellaisesta uutisesta, että Stalinin vainoja tutkineen
Memorial-järjestön arkistot olisi takavarikoitu Pietarin poliisin
toimesta syksyllä?
Törmäsin tällaiseen tietoon lukiessani Sofi Oksasen haastattelua,
jossa hän mainitsi, että samana päivänä kun hän pokkasi Finlandia -
palkinnon, näin olisi käynyt.
Nettisivut näyttivät kuitenkin vielä toimivan, mutta jos uutinen on
totta, niin kuinka kauan nekään enää ovat pystyssä.

Osaisiko joku valaista asiaa tarkemmin?

kyselee
Aira

Olarra
11.01.09, 22:48
Tietääkö kukaan sellaisesta uutisesta, että Stalinin vainoja tutkineen Memorial-järjestön arkistot olisi takavarikoitu Pietarin poliisin toimesta syksyllä? Törmäsin tällaiseen tietoon lukiessani Sofi Oksasen haastattelua, jossa hän mainitsi, että samana päivänä kun hän pokkasi Finlandia -palkinnon, näin olisi käynyt. Nettisivut näyttivät kuitenkin vielä toimivan, mutta jos uutinen on totta, niin kuinka kauan nekään enää ovat pystyssä. Osaisiko joku valaista asiaa tarkemmin? kyselee Aira

Kenties tästä linkistä on apua: http://www.guardian.co.uk/world/2008/dec/07/russian-police-seize-archive-repression

Arkistoista olisi varmaan ollut hyötyä myös sukututkijoille, mutta Venäjä näyttää palaavan jälleen entiselleen - valitettavasti :(.
t. Olavi A.

Aira
12.01.09, 14:29
Se on siis totta, ikävä kyllä.

Memorial'in nettisivujen kautta löysin aikoinani Karhumäessä teloitetun sukulaiseni tiedot, joten kyllä niistä on ollut hyötyä.
Harmillista, jos ollaan palaamassa takaisin vanhaan suljettuun aikaan. Nyt kun olen onnistunut luomaan suhteet Venäjälle jääneisiin sukulaisiin, sitä yhteyttä ei haluaisi menettää.

Kiitos linkistä, Olavi!

t. Aira

Olarra
12.01.09, 19:54
Memorial'in nettisivujen kautta löysin aikoinani Karhumäessä teloitetun sukulaiseni tiedot, joten kyllä niistä on ollut hyötyä.

Onneksi meille kuitenkin jää ainakin Eila Lahti-Argutinan kokoama mahtava aineisto suomalaisista vainouhreista. Kuollessaan viime syksynä Lahti-Argutinan sanottiin viimeistelevän jatko-osaa matrikkelitietoihinsa, onko jollakin tietoa siitä, mitä tuolle aineistolle tapahtui Lahti-Argutinan poismenon jälkeen? Saadaanko aineisto kenties vielä julki?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eila_Lahti-Argutina#cite_note-HS-0
Hieman ihmetyttää, että noista Pietarin tapahtumista ei meillä ole uutisoitu - toivottavasti ei täälläkin olla menossa vanhaan aikaan...
t. Olavi A.