PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : WETTERSTRANDT sukunimi ym


Lisa
01.01.09, 20:18
Hei, onko tietoa Wetterstrandt- suvusta: mistä lähtöisin, onko savolaisia, karjalaisia, ruotsalaisuutta, venäläisyyttä? Entä Lehikoisista ja Jauhiaisista, että mistä lähtöisin ovat? Kiittos!:)

Terho Asikainen
02.01.09, 09:23
Hei!

Lehikoinen on alkuaan karjalainen sukunimi, vanhimmat maininnat siitä ovat Muolaasta 1544. Samaan aikaan sukua on asunut jo Savossakin, josta sitä on sitten todennäköisesti levinnyt myös Pohjois-Karjalaan, niin että se sata vuotta sitten kuului Juuan pitäjän valtasukuihin.

Jauhiainen taas kuuluu ryhmään Jauho - Jauhoinen - Jauhia - Jauhiainen, joista kaikista on mainintoja 1500-luvun Etelä-Karjalasta. Aikanaan suku on levinnyt Lehikoisten tapaan laajalle.

Muje on puolestaan lähinnä pohjoiskarjalainen suku, se mainitaan Tohmajärvellä 1731.

Tiedot ovat Pirjo Mikkosen ja Sirkka Paikkalan kirjasta "Sukunimet", josta saa hyvin tämänkaltaisia tietoja. Kannattaa katsoa myös hakusana "Muikku".

yst. terv. Terho.

Terho Asikainen
02.01.09, 11:51
Tuon Wetterstrandt-suvun osalta kannattaa käydä tekemässä hakuja myös ruotsalaisen Anbytarforumin keskusteluihin osoitteessa

http://aforum.genealogi.se/discus/

- siellä ainakin yhdessä viestiketjussa epäillään, että nimi viittaisi Vättern-järveen.

yst. terv. Terho.

Terho Asikainen
02.01.09, 12:02
Unohdin mainita vielä sen, että Anbytarforumin hakukenttään nimi kannattaa kirjoittaa ilman teetä, siis "Wetterstrand", niin alkaa tärpätä.

Lisa
02.01.09, 16:29
Kiitos tiedoista!:) Vielä jos jotain uutta tulee niin eikun tietoja!