PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aineiston karsiminen tulosteesta


Tapio Leinonen
04.08.07, 09:34
Yritän tehdä sukukirjaa. Osa laajasta aineistosta on jo edellisessä kirjassa, osa on mielekkäämpää panna seuraaviin kirjoihin. Näin siksi että pääsääntöisesti pyritään seuraamaan isän linjaa, jos tullaan samaan sukuun monta kautta. Onko konstia poistaa osaa aineistosta ennen tai jälkeen tulostuksen?

Tapio Leinonen
05.08.07, 17:00
Jatkan tätä kysymystäni vähän pitemmällä selvityksellä, jos joku asiantuntija ehtisi antamaan hyvän neuvon. Käytän 2004:tta. Aion tulostaa Wordille laajan sukuhaaran. Osa sen sisältämistä sukuhaaroista on jo ollut aikaisemmassa sukukirjassa, osa taas on mielekästä siirtää seuraaviin kirjoihin. Pulma ei ratkea irrottamalla etukäteen jonkun sukuhaaran esi-isä jälkeläisineen, koska monet tulevat samaan sukuun monta kautta - ja siis kaikkiin jälkipolvitulosteisiin. Millaisia mahdollisuuksia on karsia aineistoa ennen tai jälkeen tulostuksen? Jos sen tekee jälkeen, taulunumerot ja viittaukset jäävät kuitenkin entisiksi ja tulos on aukkoinen. Onko pulmaan ratkaisua? Entä etukäteen, onko sellaista Kori-mahdollisuutta kuin 8.0:ssa oli? Entä voisiko tässä käyttää jotenkin apuna Monisukuhaaraista Jälkipolviraporttia?

kaila
05.08.07, 18:00
Entä etukäteen, onko sellaista Kori-mahdollisuutta kuin 8.0:ssa oli? Entä voisiko tässä käyttää jotenkin apuna Monisukuhaaraista Jälkipolviraporttia?

hei,

En osaa sanoa miten Suku 8.0 kori sinua auttaisi. Sukuohjelmisto 2004:ssä kori on korvattu Näkymillä. Voit antaa yhden näkymän nimeksi vaikka Kori jos tällä saat tämän aikaiseksesi.

Voit käyttää "keinoisän" avulla tehtyä monisukuhaaraista jälkpolviraporttia jos nämä uudet haarat ovat selkeästi erotettuja. Miten sitten käyttäjä osaa sitä lukea jos taulunumerot eivät ole "järjestyksessä"? Olisiko sellainen ratkaisu että poistat useimmat tietojaksot niiltä henkilöltä jotka ovat vanhassa kirjassasi. Ehkä ne voisi korvata tietojaksolla "katso sukukirja nro 4" tapaisella merkinnällä. Jos vaikka siinä olisi viittaus vanhassa kirjasa olevaan taulunumeroon niin voisi vieläkin helpottaa lukemista. Saattaa olla aika työlästä jos henkilöitä on runsaasti.

Kaarle Kaila

Tapio Leinonen
08.08.07, 20:23
Onnistuisiko tällainen? Kopioisi tietokannan vaikka eri nimellä. Katkaisisi sitten poisjäävien sukuhaarojen lähtöhenkilön vanhemmistaan. Tulostaisi sen jälkeen normaalisti. Sitten lisäisi tulosteeseen ko. henkilön manuaalisesti vanhempiensa lapseksi ja vaikka puolison sekä kertoisi siinä, että hänen jälkeläisensä ovat toisessa sukukirjassa sivulla se ja se. Toisiko se semmoisia seurauksia, joita en huomaa?

kaila
08.08.07, 20:36
Jos haluat että tulosteissa on keskinäisiä viittauksia tai jos haluat että hakemistot ovat yhteisiä olisi syytä tehdä tulostus yhdessä osassa. Ellei tällaiseen ole tarvetta on ehkä helpompi tehdä eri tulosteet.

Tätä kannattaa kokeilla. Tulosteiden tekeminenhän on helppoa. Ison raportin lukemiseen ja tutkimiseen voi tietysti mennä aikaa.

Kaarle Kaila