PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hermann Savijärve (Savijerwe)


Timo W
25.12.08, 11:48
Hermann Savijärve (Savijerwe)

Aatelinen Liivinmaalla. Omisti Sawwernin (Wittensee) tilan. Kuollut 1483 jälkeen. - Savijerwe-nimi esiintyy Eestinmaalla vuodesta 1289. Vaakunakuvio on samanlainen kuin suvulla von Engelke (gen. von Tolck). Ketkä olivat Hermannin vanhemmat?

Tytär: Anna Hermannintytär Savijärve
Puoliso: Reinhold Bartholomeuksenpoika von Tiesenhausen aus Randen

Lapsi: Barbara von Tisenhusen (Tiesenhausen) 1533-

Barbara von Tisenhusenin traagisen jylhän tarinan kertoo kronikoitisija Johan Renner 1500-luvun lopulla. Aatelisneito Barbara rakastui Saksasta saapuneeseen Franz Bönniukseen, joka oli ammatiltaan kauppakisälli ja kirjuri. Barbaran veljet Reinhold, Jurgen ja Fromhold eivät hyväksyneet perheen kunnian vuoksi epäsäätyistä rakkaussuhdetta. Tällainen suhde oli ajan lain mukaan kielletty ja sen rangaistuksena oli kuolema kummallekin osapuolelle. Veljet ottivat kuitenkin oikeuden omiin käsiinsä ja hukuttivat itse Barbaran Randenin linnan vallihautaan (n. 1551-1557). Asiaa käsiteltiin myöhemmin oikeudessa ja veljet vapautettiin kaikista syytteistä.