PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Transcript - uusi työkaluohjelma


PekkaV
11.12.08, 08:15
Hollantilainen sukututkija Jacob Boerema on tehnyt näppärän Transcript-ohjelman yhdistämään kuvan ja siitä laadittavan tekstitulkinnan käsittelyn. Ohjelmaa voi käyttää mm. digitoitujen kirkonkirjojen tietojen tulkkaamisessa tekstiksi.

Ilmaisversiokin on hyvin käyttökelpoinen, mutta 15 euron rekisteröidyllä versiolla saa käyttöönsä tehokäyttäjän arvostamia ominaisuuksia. Mm. mm. kuvasta voi helposti leikata osakuvia leikkeeseen ja tekstin joukkoon (esim. kuvassa olevan henkilöön liitetyn lisähuomautuksen ja sen tekstitulkinnan saa vierekkäin tekstiin, ja siitä edelleen tallennettuna normaaliin rtf-tiedostoon).

Ohjelma on ladattavissa tästä osoitteesta (http://www.jacobboerema.nl/en/Freeware.htm). Suomenkielinen latausversio löytyy aivan sivun alareunasta riviltä "Installer Transcript Finnish".

Olen talkootyönä suomentanut ko. ohjelman ja otan mielelläni vastaan ehdotuksia suomennoksen suhteen. Valitettavasti varsinainen ohje on vielä englanniksi. Jos ohjelman jokin piirre ei avaudu siitä, niin yritän auttaa.

Hyvää joulunaikaa sukututkijoille
t.
Pekka Valta