PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pekka Jumppanen - Juttula - Juhola


Juha
03.12.08, 15:14
Löysin lehtileikkeen, jossa kyseinen herra ostaa erään tilan "Juholan" pitäjästä.

Onko mikään näistä nimistä forumilaisille tuttu eli sukunimi Jumppanen, talon nimi Juttula ja pitäjän nimi Juhola

Myyjänä esiintyy aviopari Simo Pulkkinen / Eeva Timonen, todistajana mm. Matti Pölönen ja tilan aiempana omistajana Aatami Miikkulainen.


Mistä päin Suomea tämä paikka löytyy?

Lisätietoja kuvassa



Juha

Tapani Kovalaine
03.12.08, 15:27
Kaikki kolme nimeä ovat satumoisin tuttuja!
Kun tuommoista pöytäkirjan kaavaa laaditaan, niin siinä saa kirjan tai oppaan laatija koko ajan koettaa pysytellä toden tunnun rajamailla. Tuossa tappauksessa Juhola on tuntunut suun myötäiseltä ja parahultaiselta kunnan nimeltä!

Asiakirjakaavaoppaat ovat täynnä keksittyjä nimiä ja keksimättömiä. Tuosta on nyt kysymys.

Yli 50 vuotta sitten piti ikävä kyllä avoimessa asianajovaltakirjassa olla todistajat. Helsingissä asianajajat käyttivät aina samoja todistajia, t.s. samoja nimiä todistajien allekirjoituksille varatuissa kohdissa. Kukaan ei tosissaan uskonut, että kyseisiä henkilöitä olisi oikeasti olemassa. Kerran oli raastuvanoikeus lähettänyt erään tekaistun todistajan 20-vuotisonnittelut asianajajalle, että silleen... Sittemmin luovuttiin kokonaan vaatimasta todistajia moiseen täysin yksilöimättömään paperiin.

Juha
03.12.08, 15:29
Kiitos,

Piti kuitenkin varmistaa hento aavistukseni, koska ao. lehden otsikointi antoi jo vähän vihjettä

Nuijan kopautuksella asia loppuunkäsitelty!


Juha