PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hans Justus Strömborg


Heikki Koskela
01.08.07, 19:09
Alajärven rippikirjan mukaan Alajärvelle Kruununpuistoon tuli asumaan 1864 otsikossa mainittu henkilö perheineen, johon kuuluivat: Lovisa Agvilina (?) Malmstedt ja lapsi Konstantia Leontia. Hans Justus oli ammatiltaan laivuri. En ole löytänyt Hiskistä Hans Justus-nimistä henkilöä muuttaneeksi Turusta, jossa hän tietoni mukaan on viimeksi ollut. Löytyykö vinkkejä kyseisen Strömborgin jäljille? Miksi laivuri muuttaa uudisasukkaaksi valtion maalle (Kruununpuisto)?

Giösling
02.08.07, 07:48
Kiitos Justuksen myöhemmille jäljille saattamisesta.

Kyseessä on mielestäni Asikkalassa 8.3.1799 syntynyt Justus Henrik Strömborg, jonka vanhemmat olivat sotakomissaari Henrik Johan Strömborg ja Johanna Florentina Bröijer. Justuksen sisar, Henrika Helena Karolina Strömborg nai Wilhelm Gotthard von Hertzenin ja veli Carl Emil Strömborg avioitui Lovisa Hedvig Jackin kanssa.

Justus itse toimi 1820-luvulla tovin Remuksen vuokraajana Ruotsinpyhtään Ruotsinkylässä. Varsinaiselta ammatiltaan hän oli merikapteeni.
Hänellä oli aviostaan vuonna 1842 kuolleen Johanna Maria Ahlbergin kanssa
ainakin seuraavat lapset:

-Ida Sofia Strömborg (puoliso Gustaf Evert Nohrström)
-Carl Henrik Strömborg (s. 23.1.1824 Remus)
-Abcar Mauritz Strömborg, edellisen kaksoisveli
-Konstantia Leontina, joka avioitui Viktor Ferdinand Gyllenbögelin kanssa

Justus avioitui uudelleen Turun ruotsalaisessa seurakunnassa 30.11.1843
Lovisa Aquilina Mamlstedtin kanssa.

Mahdolliset korjaukset ja lisäykset otetaan kiitollisena vastaan.

Terveisin

Juhani Pesu