PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : väärinluentako Hiskissä - Valkeala - tarkistuspyyntö


M.Sjostrom
20.11.08, 04:21
Pystyisikö joku ystävällinen sielu tarkistamaan aitoperäisestä Valkealan kastettujen luetteloista (v 1723), mitä sierllä täsmälleen ottaen lukee seuraavan, vuonna 1723 syntyneen tyttö lapsen vanhemmista:

---- seurakunta: Valkeala, kirja: kastetut
1.10.1723 7.10.1723 Oravala Erick Alexandersson Samuel (? allev.) Hendrichsdr. Christina
----

Eerikki Aleksanterinpojan vaimona on tuossa vaiheessa ollut muuattainen Saara Mikontytär. Noh, kyllähän ne vanhoilla käsialoilla hieman voivat sotkeutua, michelsdr ja hindrichsdr....
Kaiken kaikkiaan: löytyykö sieltä oikeasti etunimeä äidille, eli p.o. Saara; ja onko äidin patronyymi pikemminkin michelsdr kuin hindrichsdr.
JA, hyvin kiinnostava pointti: lukeeko siellä tosiaan myös 'Samuel', ja kehen se tekstinpätkä tuntuisi liittyvän, liittyisikö se pikemminkin lapsen isän nimeen. Nimittäin, Eerikki Aleksanterinpojan isän isä oli ollut Samuli, ja tämä oli ollut pikkuvirkamieskin. Uteliaisuuteni kohdistuu siihen, olisiko tuossa kastemerkinnässä 'Samuel' pikemminkin lapsen isän jonkinlainen sukunimi !
Alleviivaus toki viittaisi siihen suuntaan, noihin kirjoihinhan oli merkitsijöillä tapana alleviivailla 'säätyläisten' nimiä.