PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Porvoo - Höök-suku


Audrey
29.10.08, 21:43
Isoisän suvussa olen jämähtänyt Porvooseen ja Höök-sukuun.
Erich (Olofsson/Olai) Höök ilmestyy jostakin Porvoon henkikirjoihin vuonna 1677 vaimonsa kanssa. Ammateiksi mainitaan svarvaren ja skeppare. Hän omisti muutaman talon tontteineen myöhemmin Porvoossa, ja poikansa jatkoivat Porvoossa porvareina ja naivat mm. Kortman ja Solitander-suvuista.
Näyttää siltä, että Erich Höök ei ole syntyperäinen porvoolainen. Olisiko jollakulla tietoa tai vinkkiä Porvoon Höök-suvun alkuperästä.

Suvulla näyttää olevan yhteyksiä Ruotsiin ja mietinkin olisiko Tukholmassa samaan aikaan porvarina mainittava Olaus Höök jotakin sukua.

Olarra
29.10.08, 22:19
Hauholla kuoli v. 1702 katselmuskirjuri Matz Höök, Katarina Härkäpään puoliso. Häneen liittyvä tieto kiinnostaa, en tiedä liittyykö Porvoon Höökeihin.
t. Olavi A.

Leena Heikelä
30.10.08, 12:59
Hämeenlinnan kaupungin muurarimestari Simon Lundberg sai lapsia Maria Höökin kanssa 1740-50 -luvuilla.

Olisiko edes hämäläisillä Höökeillä keskinäistä sukuyhteyttä?

Minua henkilökohtaisesti kiinnostaa hattulalaisen sotilaan Henrik Höökin alkuperä. Hän asui Tenhiälän Seppälässa 1770-luvulla ja siitä eteenpäin.

viljami
15.11.08, 16:34
Tutullani on sukupuussa Höökejä ja he ovat Alajärveltä ( tai Järviseudulta yhtäkaikki ) kaikki