PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Isotammi.net palvelu loppuu 15.5.2024


PekkaV
29.04.24, 16:01
Isotammi-tiimi on päättänyt lopettaa Isotammi.net -palvelun 15.5.2024. Syynä ovat käyttöön nähden liian korkeat kustannukset ja se että sovelluksen kehittäminen edelleen olisi vaatinut sellaisia resursseja, joita meillä ei ollut käytettävissä.

Tiimi toteaa päässeensä tavoitteeseensa edistää hyvää tutkimuskäytäntöä alkuperäislähteisiin viittauksien helppoudella ja tutkijan omilla laatukontrolleilla. Isotammi, ohjeistus ja Gramps-lisäosat on tehty suomalaisella kehitystyöllä ylikansallisten jättien aikakaudella.

Palvelun ohjelmisto löytyy edelleen avoimena lähdekoodina ja sen tietokannoille (paikkatiedot, Hiskipuut, yhteiset sukupuut) haetaan muita julkaisukanavia.

Grampsiin kehitettyihin Isotammi-laajennuksiin nettipalvelun päättyminen ei vaikuta.

FB-ryhmämme "Isotammi" (https://www.facebook.com/groups/1748636758793391 ja Grampsiin keskittyvä Google-ryhmä "Gramps Finland" (https://groups.google.com/g/gramps-finland) palvelevat edelleen.

Isotammi-tiimi (Jorma, Juha, Kari, Pekka, Timo) kiittää käyttäjiä ja yhteistyökumppaniaan SSS menneistä 10 vuodesta.

PekkaV
14.05.24, 22:28
Kiitos palautteista. Niissä tuotiin esille myös se että vaikka verkkopalvelu päättyy, olemme edistäneet hyvää sukututkimuskäytäntöä.

Lähdeviitteistäminen on nyt vaivatonta, kun KA:n ja SSHY:n digisivuissa on valmiina "lähdeviite" ja Grampsin käyttäjät voivat Isotammi-laajennuksella purkaa sen oikeaksi viiterakenteeksi. "Laatuohjeemme" on opastanut monet tutkijat henkilöiden tapahtumien käyttöön Gedcom-standardin hengen mukaisesti. Sosiaalitieteilijät hyödyntävät jo Hiskipuita aineistoinaan.