PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Amerikan sukulaisia etsimässä


peejhoo
27.10.08, 17:57
Iltaa.

Itsellänikin on Pohjois-Amerikkaan muuttaneita haussa.
Olen tätä kysellyt myös Siirtolaisuusinstituutin keskustelupalstalla, mutta siellä on kovin hiljaista. Jospa tätä kautta löytyisi.

Olen etsimässä äidin puoleisesta suvusta Amerikkaan muuttaneille mahdollisia jälkeläisiä. Tähän mennessä löytämäni tiedot ovat Siirtolaisuusinstituutin matkustajaluettelosta ja Ellis Islandin tietokannasta.

Sisarukset Johan Viktor Läntinen s.27.12.1878 Pyhämaa ja Viktoria Aleksandra Westerholm s.27.2.1884 Pyhämaa matkustivat S.S. Balticilla New Yorkiin, jonne saapuivat 29.6.1906. Ellis Islandin luettelossa esiintyvät nimillä Aleksandra Westerholm ja Viktor Lointinen. Viktor on ilmeisesti käynyt aiemmin Amerikassa. Ovat menossa Bostoniin. En osaa tulkita, kenen luokse ovat menossa. Osoite ilmeisesti 225 London Street.

Kolmas sisarus Edla Ellida Westerholm s.25.2.1894 Pyhämaa, saapuu New Yorkiin 22.11.1921. Hän on menossa Bostoniin ystävänsä Aleksandra Johnsonin (ilmeisesti hänen sisarensa Aleksandra Westerholm) luo. Osoite oman tulkintani mukaan 13 Harver Street E.Boston Mass. Ellida Westerholm on kuollut 30.11.1925 Bostonissa Channing-sairaalassa. Kuolinilmoituksessa näkyy hänen sisarensa nimi Aleksandra Johnson. Aleksandra on ilmeisesti naimisissa, mutta puolisosta ei ole tietoja. Hänellä on ilmeisesti ainakin yksi tytär, Esther.

Olisiko jollakin tietoa tai pääsy tietokantoihin, josta voisi selvitä Aleksandran ja Viktorin myöhempiä vaiheita?

Terveisin Petteri Haikonen, Rauma