PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fröjel 461 ja Antonius suku


leherkki
27.03.24, 09:12
Etsiessäni Lammin Vanhankartanon haudasta löytyneille helmille (asumme tässä lähellä, myös meidän pellolta 1000 luvun rahoja) törmäsin sanaan Fröjel, Gotlannissa helmien luokituksen yhteydessä. Täysin sattumanvaraisesti hakukone toi Fröjel 461 hautalöydön 900-luvun viikinkihaudasta. Sitten kaiken kukkuraksi tutkitun Anthonin N Y DNA onkin lähellä tätä paitsi ajallisesti , ja on Fröjel 461 kanssa yhteisestä aikaisemmasta haarasta (FamilyTreeDNA Suomi projektin keskustelussa tarkemmin). Antoniusten suvussa on päästy noin vuoteen1280, jolloin ensimmäinen esi isä asui Villingenissä, Svaabiassa, Tonavan rannalla, Alppien pohjoispuolella). Nimi on saatu luettua seuraavassa muodossa Alberto di Villingen, nobile di Wurttemberg, signore di Folingh nella Suebia. Eric Anthonin käyttämät 164 sivua dokumentteja saatu Udinen arkistosta. Fröjel 461 on FamilyTree DNA selostuksessa selitetty harvinaisen lähelle Anthonien Y DNA:ta. Koska 1025 AD tapahtuneen mutaatien sijoitus on Itämeren, Suomenlahden rantamaat, sitten Nevalta ylöspäin Karjalan kannas jne. nyt ollaan sitten Ruotsissa Gotlannissa liki saman aikaan? Kyllä nämä esi isät on olleet Itämeren kauppiaita jo 900 luvulla, joten ei ihme että näitä löytyy paitsi Nevanlinnasta, Pommerista, Gdansk, Riika jne. ja nyt Tonavan varrelta. Gediminas jälkeläiset ottivat yhteyttä mm. tästä ja siitä johtuen että Antonius sukua on Sigismmund kuninkaiden lääkäreinä. Meni mielenkiintoiseksi.

leherkki
25.04.24, 15:23
Nimi ja asuinpaikka tarkentuneet: Folingh nella/in Svevia eli Foling Schwabenissa on väärin kirjoitettu, ja tulee Folingh tulee Folingenista, Skänningenistä Ruotsista = italiaksi Svezia, latinaksi Suecia ja u/v vaihtelee, Folingenissa jossa asui sukua 1301 -1314 ja joidenkin mainintojen jälkeen Folingher suku, Biskopsbergin tilalla, rälssisuku. Koska oli 1301 isäntä mainittu tilanomistajana, pakk0 olla syntynyt jo 1200-luvun loppupuolella. Tässä taitaa olla nyt yhden aika vanhan suomensukuisen suvun lähtökuopat, ja vakavasti otettava yhteys Fröjel 416 Y Dna esi-isään. Kun sanotaan että nobile di Württemberg niin onko kysymys Skänningen-Folingeniin 1200 luvulla muuttaneen kauppiassuvun vesa joka jostain syystä reissaa takaisin Baijeriin ja lopulta 1308 löytyy Friuliasta. Vai lähteekö suku Folingher rälssi suvusta, josta myös Paavali Juusteenia edeltävä Suomen piispa 1500 luvulla? Schwaben = Svevia Italiaksi, pikkasen liian lähellä ja suomalainen Y DNA jonka esi-isiä löytyy Ruotsista ja Gotlannista. Gotlannin Y dna 900-luku ja seuraava mutaatio tunnetaan Karjalasta noin 1050. N YDNA löytyy 550stä yhteensä18sta tutkitusta Viikinihaudasta, I DNAta taitaa olla noin sata. Lisäksi Nevanlinnasta näitä Antoniuksia tuli Suomeen mutta toki vasta vuoden 1700 jälkeen. Svevia löytyy keskiajan jälkeen tehdyistä muistiinpanoista Italiassa ja suvun päämiehen tekstistä 1800-luvun lopulta. Koska asuivat Venetsian Tasavallan alueella vuoden 1420 jälkeen, piti olla saksalainen että sai kreivin arvon. Suomeen haarautunut suku lähti tasan vuonna 1400 pohjoiseen, ovat Württembergin aatelia ainakin ja / tai Ruotsin rälssiä. Vaakuna on löytynyt ja tutkinnassa on, kiitos alkuperäisten dokumenttien. Anton Ridderstadin tutkimuksesta Meddelanden av Riksakivet II:6 löytyy selvitys Folingenin asioista."Östergötlands beskrivning med dess städer samt landsbygdens socknar och alla egendomar".