PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Merimieshuoneet / Sjömanshus


Olink77
23.02.24, 19:23
Minulla on merimies suvussa syntynyt vuonna 1763. Kirkonkirjoissa lukee vain "sjöman" merimies tai "styrman" perämies. Voinko mahdollisesti löytää hänet jostain merimieshuoneista? Hän on asunut Siuntiossa.



Jag har i släkten en sjöman född år 1763. I kommunionböckerna står det bara "sjöman" ekke "styrman".Kan jag möjligtvis hitta honom i något sjömanshus? Han har bott i Sjundeå.

Juha
24.02.24, 09:04
Valitettavasti 1700 luvun merimieshuoneita oli vain yksi eli Helsingin merimieshuone. Arkisto löytyy www.sinettiarkisto.fi

täällä tarkentavaa tekstiä aiheesta:
https://blog.myheritage.fi/sukututkimus/toissa-merilla-kuinka-tutkia-merilla-tyoskennelleita-sukulaisiasi/

"Toinen merkittävä lähde sukututkijalle ovat kaupunkien maistraattien myöntämien meripassien tiedot. Niissä kerrotaan laivan nimi, määränpää, laivan kapteeni, miehistö ja palkat. Meripassia jokainen piti mukanaan matkan ajan, jonka jälkeen se piti palauttaa maistraatin arkistoon. Näitä asiakirjoja on säilyneinä satunnaisesti aina 1700-luvulta lähtien. Kaikki sisään- ja ulosmönsträykset kirjattiin maistraatin pöytäkirjaan vuoteen 1873 asti, jonka jälkeen mönsträys eli värväys siirtyi kokonaan merimieshuoneiden vastuulle. Meripassien tiedot löytyvät tämän jälkeen vain merimieshuoneiden luetteloista."




Juha

Olink77
25.02.24, 09:14
Etsin merimiestä Erik/Eric Vikholm s. Abrahamsson. Syntynyt 1.5.1763 Siuntiossa. Oletan että hän toimi siihen aikaan Helsingin merimieshuonneessa.



Jag söker sjömannen Erik/Eric Vikholm f. Abrahamsson. Född 1.5.1763 i Sjundeå. Jag antar att han verkade på den tiden i Helsingfors sjömanshus.

Juha
25.02.24, 09:51
Ei muuta kuin selaamaan tuota Helsingin kaupunginarkiston materiaalia. Luultavasti ei kuitenkaan tuolta ajalta löydä mitään tietoja



Juha