PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Alexander Stubb


haapiot
12.02.24, 11:35
Katselin Stubbin sukua ja näyttää siltä että hän on sukua myös Rytille. Suvut yhtyvät Kokemäen Haistilan Nikkilässä.
Stubbin äiti Christel on kokemäkeläistä Setälän sukua. Isälinjasta pitää poiketa kerran äidin kautta Nikkilään eli seuraavasti: Christel Stubb os Setälä, professori Kai Setälä, apteekkari Emil Setälä, Kokemäen kirkkoherra Edvard Setälä, talollinen Otto Setälä, talollinen Juha Setälä, emäntä Maria Setälä os Nikkilä, talollinen Henrik Nikkilä ja talollinen Erik Jaakonpoika Nikkilä k. 1746, jolla vaimo Anna Josefintytär, k. 1748.
Risto Rytillä vastaavasti - syntymäpitäjä suluissa: emäntä Ida Ryti os Junttila (Huittinen), emäntä Vivica Junttila os Pussi (Harjavalta), talollinen Henrik Krapu-Pussi (Kokemäki), talollinen Mikko Vekara-Krapu (Kokemäki), emäntä Lisa Vekara os Meinikkala (Kokemäki), talollinen Antti Nikkilä-Meinikkala (Kokemäki) ja Erik Jaakonp Nikkilä.
Anna Josefintyttären alkuperästä voi olla mahdotonta saada näyttöä, mutta hän sopisi hyvin Lempaiseen. Jos näin olisi, hänen isän isänsä olisi Kokemäen Väylästä, josta on eri ketju.

raimoensio
12.02.24, 12:48
Alexilla on muutenkin mielenkiintoiset sukujuuret, joista löytyy Geni-profiilit.

Esimerkiksi yllä mainitun apteekkarin Emil Setälän vaimon Helmi Emilia Snelmannin (s. 1889 Karttula) äiti on Dagmar Vilhelmina Mortensen, jonka isä oli Tanskassa syntynyt valokuvaaja Schack Mortensen.

virpinissila
12.02.24, 14:14
Lasse Iso-Iivarin Rytin esipolvia ja Geniä sisään kirjoittautumattomana katsoen taitaa muitakin yhteisiä esivanhempia löytyä.

Molemmat polveutuvat Eurajoelta ainakin Arvelan Hans Perinpojasta ja vaimostaan kirkkoherran tytär Margeta Michelintyttärestä. Rytin esiäiti on Souppaalle naitu Walborg Hansintytär ja Stubbin esiäiti Lapijoen Junnille naitu sisarensa Brita Hansintytär. Kummatkin siis polveutuvat ensimmäisestä tunnetusta naisnimismiehestä Lavilan Dorde Olofintyttärestä.

Myös Euran (Kiukaisten) Laihia näyttäisi löytyvän molemmilta ja vielä Niinistöltäkin. Euran Panelian Maantilan ja Mattilan isännäksi tulleen Laihian pojan Erik Thomaksenpojan poika Johan Erikinpoika viljeli Panelian Mattilaa ja on Rytin ja Niinistön esivanhempia. Tämän veli Eskil Erkinpoika puolestaan meni isännäksi Eurajoen Kaukomäen Hakulaan ja on Stubbin esi-isä. Tämä nyt pitää tarkistaa vielä. Menin kutakuinkin sekaisin näissä, kun hain Genistä ja katselin Genoksia rinnalla.

Aulis Ojan ansiosta Stubbin äidin talonpoikaisia esipolvia tunnetaan kohtalaisesti jo vanhastaan. Paljon satakuntalaisia talonpoikia varhaisemmissa polvissa, joskin säätyläisiäkin, kuten Brander (E. N. Setälän esivanhempia, 1939). Sukuyhteyksiä voi olla enemmänkin. Nämä nyt pikaisesti katsottuna.

Virpi Nissilä

Tapani Kovalaine
12.02.24, 15:54
Esivanhempani asuivat Pedersöressä 7 kilometrin päässä Stubb-talosta. Onko tuo esipolvieni hallinnoima Kurf-talo riittävän lähellä, että voisin olla sukua tulevalle presidentille? Nopeasti selvisi ettei mitään sukuyhteyttä löydy. Täytyy etsiä apu Kruunupyyn kunnasta. Siellä on ollut yli 400 vuoden ajan Larik-talo.

Larik -talosta Kokkolaan muuttanut isäntäperhe Olof ja Anna Larik sai 1630 pojan ja antoi tälle nimen Jacob. Perheen tytär Anna Larik syntyi jo kuusi vuotta aikaisemmin eli vuonna 1624. No mutta nyt tärppää, sillä olenhan tuon 400 vuotta sitten syntyneen Annan jälkeläinen ja Alexander on tuon Jacobin jälkeläinen.

Mitenkään kovin läheiseksi sukulaiseksi en tulevaa tasavallan presidenttiä voi väittää, sillä sukujuonto menee näin: Jacob Larik .. Margareta 1667 .. Johan Jurvelius .. Johan .. Fredrik .. Fredrik s. 1811 .. Mimmi Jurvelius-Ravander .. Sally .. Marie-Louise Ekman 1898 .. Inger .. Christel .. Alexander Stubb 1968.

Olen 11. sukupolven serkku Alexille. Lyhyen matikan laskentakaavan mukaan tuollainen sukulaisuus on ohutta: prosenteissa sukulaisuutta on 0,02 %. Larik-talo sijaitsee 30 kilometrin päässä Ähtävän (Pedersören) Stubb-talosta, joten kauas meni!

Edellä kerrotulla tekniikalla voi löytyä kirkonkirjoihin tukeutumalla satatuhatta etäsukulaista Alexille. Eivätkä edes olleet esteellisiä äänestämään sukulaistaan joten pulinat pois. :)

khanhisalo
12.02.24, 16:50
9 sukupolven takaa löytyy yhteiset juuret Stubbin kanssa Lappajärven Kiilusesta.


Keijo H

janhyva
12.02.24, 19:04
Tällä 13. presidentillämme on äitinsä puolelta Mennander- ja Sandelinus-pappissukujen kautta Genissä 13. esi-isänä persialaisena pidetty Thure Spahandelin.
T: Janne H

sukutut642
13.02.24, 09:16
Pohjanmaalta löytyy useita eri (Göran-isän) sukuhaaroja, ja ainakin yksi myös
Strangin sukuun menevä. Etäisyys on samaa luokkaa kuin em. Kiilusella.

AnttiYR
13.02.24, 09:43
Olen 7. serkku Rahnasto, Ravanderin kautta.

virpinissila
13.02.24, 12:29
Ala-Satakunnan talonpoikaissukuja paljon tutkineina olemme Ulla Koskisen kanssa julkaisseet Genoksessa monia artikkeleita, joissa esitellään Stubbin äidin Setälän sukuun liittyviä 1600-luvun sukujuuria. Sukujohtoja on kirjattu Geniin, josta kovin usein puuttuvat lähteet tai mainitaan SAY, vaikka tieto selviää vain tuomiokirjoista.

Viimeisimpänä Genoksessa 3/2023 oleva artikkeli ”Sukuyhteydet Ulvilan Lammaisista Kokemäen Äimälään Väylälle ja Härkälään” sisältää yhden sukujohdon alun. Samainen sukujohto on osin esitetty Alexander Stubbin sukujohdoksi mainitenkin jo Genoksessa 4/2010 (Kirjuri Tuomas Pentinpojan ura ja sukupiiri, s. 143).

Tässä sukujohto Ulvilan Lammaisten Kirri-Keskipereltä Kokemäen Pirilän Heikkilään ja sieltä Kokemäen Sonnilan Setälään: Erik Arvidinpoika Kirri -> Lars Erikinpoika & Kirstin -> Matts Larsinpoika (Kirri-) Keskipereltä - > Erik Mattsinpoika Keskipereltä & Brita Henrikintytär - > Margeta Erikintytär Keskipereltä & Matts Mattsinpoika Pirilän Heikkilästä - > Thomas Mattsinpoika Heikkilästä & Walborg Mattsintytär Torttilan Tolvilta - > Anders Thomaksenpoika Heikkilästä & Maria -> Maria Andersintytär Heikkilästä & Henrik Markuksenpoika -> Matts Henrikinpoika Heikkilästä & Lisa Michelintytär Pirkkalan Froomilta - > Johan Mattsinpoika Heikkilästä & Karin Johanintytär Nakkilan Tattaran Hiljaselta - > Jakob Johaninpoika Heikkilästä & Anna Sofia Gabrielintytär Brander - > Sofia Jakobintytär Heikkilästä & Otto Johaninpoika Setälä Sonnilasta jne.

Paitsi yllä mainittuja artikkeleita käytin nyt lähteenä myös Aulis Ojan kirjaa (1939) ”E. N. Setälän esivanhempia” (Heikkilän Thomas Mattsinpojasta lähtien). Tässä mainituista Torttilan Tolvi liittyy Ulvilan Haistilan nimismiessukuun, josta myös löytyy artikkeli (Genos 4/2011, Tolvin sukutaulu seuraavassa Genoksessa 1/2012).

Toivottavasti tuli oikein...

Todella moni satakuntalaisten talonpoikien jälkeläinen voinee sanoa omaavansa yhteisiä sukujuuria Stubbin kanssa ja pelkästään Branderienkin jälkeläisiä on pilvin pimein. Sukua on ilmeisesti tutkittu paljonkin, niin säätyläistön kuin Satakunnan ulkopuolelta olevien talonpoikienkin osalta, Stubbin isän puolelta.

Virpi Nissilä

ristojohannes
13.02.24, 16:00
Voinee yhtyä Virpin toteamukseen Stubbin suvun laajuudesta.
Minäkin olen presidentin 11.serkku, yhteiset esivanhemmat 1500-luvun lopulla Bertil ja Valpuri Pytty Loimaan Mellilästä.
Meitä pyttyläisiäkin taitaa löytyä satoja tuhansia, suku on niin hyvin tutkittu, kiitos Verho ja Toropainen

raimoensio
13.02.24, 23:59
Lisää satakuntalaisuutta:

Äidin puoleisista esi-isistä löytyy Ilmajoen kirkkoherra Elias Malakias Rosengren, jonka vanhemmat olivat Johan Eliaanpoika Uotila (s. 1790) Pirkkalasta ja Helena Mattsintytär Jaskara (s. 1791) Hämeenkyröstä.

https://ylioppilasmatrikkeli.fi/henkilo.php?id=15481

ejl
14.02.24, 06:47
Lisää satakuntalaisuutta:

Äidin puoleisista esi-isistä löytyy Ilmajoen kirkkoherra Elias Malakias Rosengren, jonka vanhemmat olivat Johan Eliaanpoika Uotila (s. 1790) Pirkkalasta ja Helena Mattsintytär Jaskara (s. 1791) Hämeenkyröstä.

https://ylioppilasmatrikkeli.fi/henkilo.php?id=15481

Rosengren yhdistyy Vesilahden Yli-Siston kautta karkkulaiseen Paavin sukuun.

Olen Alex Stubbin 8. serkku (once removed).

Pentti Lohela
14.02.24, 09:46
Tämän foorumin palstalla : yleinen keskustelu on aikaisempaa v 2008 alkanutta keskustelua . mm. Ähtävää ja Viipuria ja Käkisalmea.

haapiot
14.02.24, 12:32
Hei Lasten lukumäärä oli usein suuri esim 1800-luvulla. Lapsikuolleisuus oli suuri, mutta jos se kiersi perhettä onnekkaasti, jälkeläisten määrä tietysti lisääntyi eksponenttiaalisesti.
Otan esimerkikisi talollinen Juha Setälän (1778-1858). Hänellä oli 9 lasta, joista 7 kuoli pienenä. Kaksi poikaa Adolf ja Otto jatkoivat sukua. Heidän yhteensä 17 lapsesta jatkoi sukua 9, joille syntyi yhteensä 66 lasta, jotka olivat siis Juhan lapsen lapsen lapsia.
Jos jotenkin arviosi paljonko Alexilla on viidensiä serkkuja pelkästään tämän Juha Setälän kautta, niin joka tapauksessa useita satoja. Ja kaikkiaan noiden viidensien serkkujen määrä ylittänee tuhatluvun, mutta ei ehkä kuitenkaan useita tuhansia.
Itse olen Christel Setälä-Stubbin 8. serkku avauskirjoituksessa mainitsemani Nikkilän kautta. Myös olen hänen 8. serkkunsa Kokemäen Kakkulaisten Sukaran talollinen Markus Tuomaanpojan kautta, sillä Harjavallan Pirilän Heikkilän vävyisäntä Henrik Makuksenp (noin 1695-1755) näyttää olevan syntyisin Sukaralta.

sepporus
15.02.24, 15:47
Olen 7. serkku Rahnasto, Ravanderin kautta.

Minä siitä vielä yksi sukupolvi kauemmas 8. serrku ja Kouko.

KariKK
16.02.24, 17:54
Vaasa vaalipiirin alueen suvuista on varmaankin löydettävissä kymmeniä tuhansia etäserkkuja, toisin sanoen niitä, joilla on dokumentteihin perustuen yhteisiä esivanhempia Alexander Stubbin kanssa. Ja suurella osalla niitä yhteisiä esivanhempia on useissa suvuissa.
Ilmankos Stubbin kannatus oli suurinta Vaasan vaalipiirissä, vaikka vain aika
pieni osa äänestäjistä oli tietoinen näistä yhteisistä esivanhemmista.

Hannu Virttaalainen
18.02.24, 15:00
Voinee yhtyä Virpin toteamukseen Stubbin suvun laajuudesta.
Minäkin olen presidentin 11.serkku, yhteiset esivanhemmat 1500-luvun lopulla Bertil ja Valpuri Pytty Loimaan Mellilästä.
Meitä pyttyläisiäkin taitaa löytyä satoja tuhansia, suku on niin hyvin tutkittu, kiitos Verho ja Toropainen
Minulla menee 3 polvea paremmaksi Piltolan Houkan emäntään, Pytyn jälkeläiseen, ja Houkan isäntään, joiden poika Samuel Granlund https://akatemiasampo.fi/fi/people/page/p6871/table Nakkilan kappalainen on Stubbin äidin esipolvia. Itse olen Houkan seuraavan isännän, kappalaisen veljen ja veljenpoikansa Alastaron Vahvalan Uikkosen vävyn, isännän jälkeläinen. Granlundin vaimo oli syntynyt Seilin saarella, sillä isänsä oli Seilin hospitaalin vouti Jöns Castin.

Satakunnan ulkopuolella:

Iltasanomissa Stubbin esipolvet Ähtävällä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010228813.html
Seilissä https://www.is.fi/matkat/art-2000005365673.html vouti Jöns Castin 1700-luvun kuvan piirtäjänä

haapiot
18.02.24, 21:28
Jos oikein laskin, Piltolan Michel Houkka on Alexin äiiiääii.

mkl
19.02.24, 09:33
Olen 7. serkku Rahnasto, Ravanderin kautta.

Samoin, Ilmajoen Jussi Rahnasto, mutta myös Lappajärven Erkki Kiilunen isänsä puolelta, ovat yhteisiä esivanhempia, kaukaa mutta juuret syvällä Etelä-Pohjanmaan mullassa.

willegusta
19.02.24, 19:46
tässä esipolvia , I
Tore Garper, s. noin 1300 Saksa, k. noin 1373 Saksa
nn Vias
II
Anders Vias, Garp, vouti, s. noin 1320 Laitila, k. noin 1387 Vehmaa
nn Garp
III
Jöns Antinpk Garp, kuninkaan tuomari , valtaneuvos , s. noin 1350 Laitila, k. noin 1407 Mynämäki
nn Garp
IV
Kristiina Jönsintr Garp, Djäkn, s. noin 1380 Mynämäki, k. jälkeen 22.1.1435 Nousiainen
Klaus Lydekesinpk Djäkn, s. noin 1379, k. noin .11.1437 Turku
V
n Djäkn, s. noin 1411
Henrik Olofsson Horn, s. noin 1410 Halikko, k. jälkeen 1448
VI
Klas Horn, valtaneuvos , s. noin 1440 Halikko, k. välillä 1520-24 Masku
Kristina Christiernintr Frille, Horn, s. välillä 1447-1507 Kisko, k. noin 1525 Turku halikko
VII
Margareta Klasdotter Horn, s. noin 1475 Kankainen Masku, k. noin 1520 Vehmaa
Jöns Antinpk Carp till Koskis, s. noin 1440 Vehmaa, k. noin 1512 Vehmaa
VIII
Margareta Jönsintr Carp, s. välillä 1451-65 Vehmaa, k. noin 1555 Lohja
Henrik Henrikinpk Dyniusson, s. välillä 1446-64 Karjaa, k. ennen 1562 Karjaa
IX
Elsa Henrikintr Dönsby, s. noin 1550 Lohja, k. noin 1600 Lohja
Lasse Knuutinpk Glad, s. noin 1570 Lohja, k. noin 1598 Lohja
X
Elisabet Glad, s. noin 1580 Dönsby Lohja
Lars Bryggert, s. välillä 1540-1608
XI
Johan Larsinpk Bryggert, s. välillä 1585-1613, k. noin 1654 Lohja
Elin Svensintr Raumannus, s. noin 1590, k. noin 1640
XII
Margareta Bryggert, s. 1.7.1619 Lohja, k. noin .12.1693 Helsinki
Erik Antinpk Rosendal, s. noin 1615 Ruotsi Lysksele, k. 4.12.1694 Turku
XIII
Sofia Catarina Rosendal, s. ennen 1665, k. 3.10.1715 Ruotsi Tukholma
Johan Hansinpk Godenhjelm, s. noin 1654 Harjavalta, k. 4.9.1714 Ruotsi Tukholma
XIV
Maria Elisabet Godenhjelm, s. 20.12.1690 Turku, k. 5.3.1739 Seili
Jöns Castin, s. noin 1767, k. 2.11.1745 Nauvo
XV
Anna Catarina Jönsintr Castin, s. 10.12.1726 Parainen Själö, k. 13.6.1766 Pori
Samuel Granlund, kappalainen, s. 19.8.1719 Loimaa ?, k. 23.4.1784 Nakkila
XVI
Anna Margareta Granlund, s. 27.2.1757 Pori, k. 3.3.1836 Nakkila
Gabriel Brander, Maanmittari,Pohjalan kartanon omistaja, s. 21.10.1747 Ulvila, k. 25.11.1830 Nakkila
XVII
Anna Sofia Brander, s. 19.3.1798 Nakkila, k. 12.2.1880 Harjavalta
Jaakko Johanpk Heikkilä, talollinen, s. 24.5.1787 Harjavalta, k. 24.6.1837 Harjavalta
XVIII
Sofia Jaakontr Heikkilä, s. 10.7.1828 Harjavalta, k. 15.7.1908 Kokemäki
Otto Setälä, s. 13.1.1823 Kokemäki, k. 19.6.1867 Kokemäki
XIX
Edvard Optatus Setälä, kirkkoherra, s. 4.8.1857 Kokemäki, k. 18.7.1911 Kokemäki
Elin Maria Hellstén, Setälä, s. 23.3.1864 Kauvatsa, k. 13.5.1905 Kokemäki
XX
Emil Eino Fredrik Setälä, apteekkari, s. 24.7.1888 Ikaalinen, k. 25.9.1963
Helmi Emilia Snellman, Setälä, s. 3.6.1889 Karttula, k. 15.9.1952 Lieksa
XXI
Kai Martin Edward Setälä, s. 13.9.1913 Pori, k. 12.5.2005
Inger Maria Ekman, Setälä, s. 29.3.1922, k. 5.6.1986 Helsinki
XXII
Christel Riitta Marianne Setälä, Stubb, s. 18.3.1943 Helsinki, k. 5.5.2008 Helsinki

KariKK
19.02.24, 21:00
Muistaakseni Seppo Suvanto ei vahvistanut, että Tore Garper olisi ollut
Anders Garpin isä.
Mutta muutenhan tätä kauemmaksi ei taida päästä, ellei mennä kuninkaallisiin.