PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Peter Anthoni Lofeltin avioliitot


leherkki
24.10.23, 11:42
Greifswaldin yliopiston tutkija Nils jörn perustaa Peter Lofeltin (no 315) tutkimusta arkistolähteisiin Saksassa ja Ruotsissa 1600-1675 sekä hänen omaan elämänkuvaukseensa joka on ylipiston arkistossa.
Moni asia on ihan oikein Ruotsin ritaruhuoneen tiedoissa ja mm. Adelsvapen sivustolla. Mutta aivioliittojen järjestys muuttuu. Ensimmäinen avioliitto on Catharina Stop(ius) kanssa jo 1633-1639, Catharinan kuolemaan päättyen. Tämä Catharina ei ole se Catharina josta tuli Möller nimisenä Ruotsin kuuluisin naisvakooja Moskovassa miehensä jälkeen, joka sitten pelastautui Moskovasta ja jäi maatilalleen Viroon. Toinen avioliitto 1640 luvulla saattaa olla oikein Anna von Löwenin kanssa. Mutta tähänkin on esitetty Anna von Zydowia ( till Tusby) mutta nimi saattaa todella olla Anna von Lunow kuten suku (no373) sen kirjoittaa. Toki jännä on että von Sydow suku on juuri Pommerista ja samoilta seuduilta joista Peter Anthoni, vuonna (1636 kirjoitettu Petro Antonio) on. Suomen Anthoni suvun esi isä Nevanlinnassa (F.Antoninis, Antonii-Antonius jne,) vaikuttaa myös Nevanlinnassa kuten Peter Anthoni, oletuksena on että sukua on ja läheistä mutta tarkasti en tiedä. Kummankin jäljet johtavat myös Riikaa, Puolan aikaa jne,

leherkki
01.11.23, 11:42
Hiukan uutta, Laura Hatcher Itävallasta otti yhteyttä, koska hänen esiäitinsä Stettinissä on Anna Höpfner, joka sai manitun Peter Anthonin, saman nimisen kauppiasmiehensä kanssa vuonna 1600. Hän on löytänyt sukuyhteyden sekä Suomen Anthoni-Antonius-Antonini sukuun (Inkerin kautta Suomeen Suuren Pohjan sodan aikaan) sekä allekirjoittaneen edesmenneeseen setään Hämeenlinnassa. Höpfner suku on todennäkäisesti sama joka tunnetaan jo 1400 luvulla Höffe/Hoffer suvusta (yksi naimisissa Anthonien serkun kanssa Friuliassa). Näyttää siltä, että Höpfner suku siellä on samasta juuresta ja saapunut hiukan Anthoni-Antoninien esi-isien jälkeen pohjoisesta. Suku ei ole missään tapauksessa italailainen kuten ei Anthoni suku, joka on Baltiasta. Mutta Hopfner/Höpfner kauppiassukua löytyy myös Karjalasta ainakin 1800-luvulta, joista Lorentz Höpfner/Hopfner s.1773 on saapunut 1800 paikkeilla Rokkalan lasitehtaalle. DNA osumien takaa löytyy Höpfner ja Hopfner nimiä joten joku yhteys on. Onko Höpfner/Hopfner/Hoffer/Höffer tutkittu laajemmin?
Saanen pian enemmän tietoa Itävallasta ja Italian yhteys on tutkittu jo 2006 (Liliana Gargneglutti "Gli Antonini, Cittadini di Udine", josta yksi haara palasi pohjoiseen ensin Krakowaan ja sitten ilmestyy Baltiaan ja lopulta Inkeriin, Tukholmaan ja Suomeen. L.G ja professori Eric Anthoni (k.1978) antavat saman esi-isän Suomen Anthoneille, yhtenä laajan suvun monista haaroista. Anthoni-Antonini on Suomen sukuinen y Dna, löytyy noin 1000 vuotta sitten Karjalasta ja yhetys on mm. Parikkalaiseen sukuun siellä joka tiedetään vuonna 1600. Toki tuolle nimellä on myös Anthoni sissikomppaniassa vuonna 1711 yksi sotamies, olettaisin että Inkerin puolelta hänkin kuten kaikki Anthoni sissit.

leherkki
29.03.24, 07:45
Liitän toisesta viestiketjusta:

Etsiessäni Lammin Vanhankartanon haudasta löytyneille helmille (asumme tässä lähellä, myös meidän pellolta 1000 luvun rahoja) törmäsin sanaan Fröjel, Gotlannissa helmien luokituksen yhteydessä...hakukone toi Fröjel 461 hautalöydön 900-luvun viikinkihaudasta. ...Anthonin N Y DNA onkin lähellä tätä paitsi ajallisesti , ja on Fröjel 461 kanssa yhteisestä aikaisemmasta haarasta (FamilyTreeDNA Suomi projektin keskustelussa tarkemmin). Antoniusten suvussa on päästy noin vuoteen1280, jolloin ensimmäinen esi isä asui Villingenissä, Svaabiassa, Tonavan rannalla, Alppien pohjoispuolella). Nimi on saatu luettua seuraavassa muodossa Alberto di Villingen, nobile di Wurttemberg, signore di Folingh nella Suebia. Eric Anthonin käyttämät 164 sivua dokumentteja saatu Udinen arkistosta. Fröjel 461 on FamilyTree DNA selostuksessa selitetty harvinaisen lähelle Anthonien Y DNA:ta. Koska 1025 AD tapahtuneen mutaatien sijoitus on Itämeren, Suomenlahden rantamaat, sitten Nevalta ylöspäin Karjalan kannas jne. nyt ollaan sitten Ruotsissa Gotlannissa liki saman aikaan? Kyllä nämä esi isät on olleet Itämeren kauppiaita jo 900 luvulla, joten ei ihme että näitä löytyy paitsi Nevanlinnasta, Pommerista, Gdansk, Riika jne. ja nyt Tonavan varrelta. Gediminas jälkeläiset ottivat yhteyttä mm. tästä ja siitä johtuen että Antonius sukua on Sigismmund kuninkaiden lääkäreinä. Meni mielenkiintoiseksi.