PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Rustiina Boga of Jackarby


Mikko-
23.10.08, 19:07
Liitteenä on Rustiina Johansdotter Boga of Jackarbyn sukupuu.
Hän oli naimisissa Henrik Jacobsson Strigeliuksen kanssa.

Tarvitsisin enemmän tietoa sukupussa olevista henkilösitä ja mahdollisesti jatkoa sukupuuhuni. Syntymäpaikkakuntia ja oletettuja syntymäpaikkakunti, kuten kuolinpaikkakuntiakin tarvitsisin.

Korjatkaa mahdolliset virheet.

525

Rauno Rosenqvist
23.10.08, 21:13
Siitä päätellen, että käytät nimimuotoa Boga of Jackarby ja paria muuta outoutta sukupuussa, arvelisin että olet imuroinut sukupuun joltain epämääräiseltä nettisivustolta.

Kyseisistä rälssisuvuista on kirjoittanut esim. Jully Ramsay 1900-luvun alussa, eikä lisätietoja varmaankaan löydy enempää. Tai jos, olisin onnellisin ollessani väärässä.

Terv. Rauno R.

Erkki A Tikkanen
23.10.08, 21:21
Hiukan poikkeuksellisen mallinen sukupuu :) Yleensä henkilöt kuvataan vasemmalta oikealle ja mies vasemmalla, vaimo oikealla jne. No, kyllähän tästäkin ymmärtää.

Henrik Strigeliuksen vaimon suku on puutteellisin viittein todisteltu Johan Bogan tyttäreksi, muistelen, että joissain perinnöjaoissa tyttäriä ei ollut mainittu kuin kaksi.

Erengisle Djäknin vaimoa Karinia on yritelty väittää Kaarle Bonden aviottomaksi tyttäreksi Teittin valitusluettelossa olleen sekavan piirroksen mukaan.

Voit aloittaa vaikkapa näistä sivuista, jotka mielestäni ovat noudattaneet aika hyvin eri julkaisujen ratkaisuja ja ovat myös siitä hyvät sivut, että lähteet ovat merkitty. Iso osa netissä liikkuvista sukuesityksistähän ovat vailla mitään lähteitä ja väärät tiedot leviävät nopeammin kuin niitä ehtisi korjata. Lähdekritiikki kunniaan ja kaikkea mikä netissä liikkuu ei pidä uskoa!

http://www.juhasinivaara.fi/ralssis/ralssibo.htm

Rauno Rosenqvist
23.10.08, 22:00
Pyydän anteeksi, tuo äskeinen vastaukseni oli turhan karhea. Kun kerran olet vaivautunut kirjoittamaan tälle palstalle, lienet oikeasti kiinnostunut asiasta.

Keräsin aikoinaan kaikki mitä löysin yleisestä kirjallisuudesta Jakarilan suvusta ja muutenkin ko. sukupuusta; laitan siitä mielelläni "paketin" sähköpostitse, jos haluat. Painottaisin kuitenkin, että "paketissa" ei ole mitään uutta, se on vain koonti siitä mitä esim. J.R. tai paikallishistorijoitsijat kirjoittivat.

Terv. Rauno R.

Pauli
25.10.08, 19:37
Eteläpohjalaiset Juuret-julkaisun numerossa 3/2004 on Penni Airaksen artikkeli Strigeliukseen liittyen:

"Vaasan maakunta-arkistosta löytynyt De fatis Ostrobothniae Notandis-käsikirjoitus mainitsee Ilmajoen kirkkoherrana heti nuijasodan jälkeen, vuosina 1598-1629 toimineen Henricus Jacobi Strigeliuksen ja hänen aatelissukua olevan vaimonsa, jonka sukunimeksi on esitetty eri lähteissä joko Bogea tai Boijea. Artikkeliin on kerätty tietoa Strigeliuksesta, hänen vaimostaan ja perheestään."