PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Missä Juvan varuskunta 1600-luvulla?


Wiljami
07.10.23, 18:09
Missä sijaitsi Juvan varuskunta 1650 seutuvilla? Kait heillä joku keskuspaikka oli? Kaikkitietävä internet ei tuota kerro. Kuka kertois?

Wiljami
07.10.23, 22:00
Löysin kirjoituksen, jossa kerrotaan aiheeseen liittyen, mutta varsinaiseen kysymykseeni en vastausta vielä löytänyt. Tuota lukiessa syntyy näin ylimalkaisella lukemisella käsitys, jotta ainakin ratsuväki vietiin sotaan Ruotsinmaalle. Oliko niin, että tuohon aikaan joukot olivat yleensäkin rintamalla taistelemassa, eikä ns. varuskuntia ollut lainkaan. Joku näihin asioihin perehtynyt kenties voisi hieman valottaa näitä asioita, kun tieto vaikuttaa olevan tavallisen sukankuluttajan löytämättömissä.



https://savonhistoria.fi/1617-1721/sotavaki-ja-sen-kaytto-vuosina-1660-1700/

willegusta
08.10.23, 06:45
ei tämäkään pajon kerro mutta..
Juva on Savon toiseksi vanhin pitäjä, erotettu Savilahdesta 1442. Juvaa on kutsuttu myös Jukaiseksi. Historiallista aikaa edeltäneeltä kaudelta tunnetaan mm. Otamon kivikautinen asuinpaikka, Uimasalon kalliomaalaus ja Ihantsalon linnavuori.

Nuijasodan aikana 1597 Juvan Härkälässä, Koikkalassa ja Remojärvellä käytiin kapinoivien talonpoikien ja sotaväen välisiä taisteluita. Pitäjän merkittävin talo oli tuolloin Partalan kuninkaankartano eli voudin virkatalo. Nuorempia kartanoita ovat mm. Vehmaa, Koikkala, Loukio ja Inkilä. Millereiden omistama Inkilä oli talvisodan lopulla päämajan käytössä. Myöhemmin sen isäntänä on ollut mm. Martti Talvela.

Juha
08.10.23, 09:25
Ei tuohon aikaan ollut mitään varuskuntia

Miehistö koottiin harjoituksiin tai tosi toimeen jonnekin ja sitten lähdettiin



Juha

joukon66
08.10.23, 11:53
Vanhan ruodutuksen aikaan 1600-luvulla sotilaat suorittivat palveluksen ns. varuskuntapalveluksena, joita oli pitkin Itämeren rannikkoa aina Riikaa myöten. Niistä sotilaat komennettiin tarvittaessa sotaan lähinnä Euroopan taistelukentille. Siellähän sitä pääasiassa kahakoitiin.

Uuden ruodutuksen idea sotilastorppineen oli osin siinä, että sotilaat saattoivat elellä varuskuntien sijaan omilla kotiseuduillaan.

Jouk:rolleyes: