PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukukirja ja siitä tiedottaminen


jwesteri
19.09.23, 10:13
Hei, toivoisin vielä ihan rautalankavastausta siihen, miten sukukirjasta tiedottaminen tehdään silloin, kun kyseessä on tuhansia (elossa olevia) ihmisiä koskeva suku. Kaikille ei millään voida tiedottaa tulossa olevasta sukukirjasta henkilökohtaisesti.

Sukuseuramme nettisivuilla on SSS:n ohjeiden mukainen tietosuojaseloste ja olemme tutustuneet seuran tietosuojaohjeistuksiin.
Riittääkö siis tietosuojaseloste ja sukuseuran nettisivuilla ja lehdessä oleva tieto tulevasta sukukirjasta?

Juha
19.09.23, 19:36
Tuohon ei ole mitään rautalankavastausta. Seuran sivuilla tai lehdessä oleva tieto riittää vain siinä tapauksessa, että nuo "tuhannet" kaikki ovat jäseniä tai lukevat noita tiedotteita. Yleisenä neuvona voi vain sanoa, että informoinnissa on pyrittävä tekemään parhaansa, mielellään jo siinä vaiheessa kun tietoja kerätään. Yleensä riittävänä voidaan pitää informointia edes jokaiselle perheelle. Niiden osalta, joita ei tavoiteta, kannattaa harkita ainakin julkaistavien tietojen minimointia.


Tämän tekstin sain Suomen Sukututkimusseuran hallituksen pj:ltä, Jouni Elomaalta.



t. Juha