PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi palvelu sukukannan yhteiskäyttöön


PekkaV
03.09.23, 13:45
Sukuseuran sukukantaa olisi mukava näyttää ja kehittää yhteiskäyttöisesti. Tavallisten verkkopalveluiden käyttö ei tule kysymykseen, koska kanta halutaan rajata vain sukuseuran tutkijajäsenten käyttöön tai tiedot kaikille jäsenille vain selailtavaksi.

Moni tutkija käyttää Gramps-sukututkimusohjelmaa omalla koneellaan ja jakaa siitä tulosteita tai kantaotteita muille. Menettely on melko hankalaa.

Nyt on tullut tarjolle toisenlainen konsepti: Grampsin verkkoversio "Gramps web", jota voi käyttää "Gramps hub" palvelun kautta. Verkkoversio ja tutkijan työasemakohtainen Gramps seurustelevat vakiomuotoisen Gramps XML-siirtotiedoston kautta. Hub-palvelu tarjoaa pientä kk-korvausta vastaan palvelintilan yhteiskäyttöiselle tietovarastolle.

Gramps on käytössä myös Isotammessa.

Jos sukuseurasi haluaa kokeilla tätä järjestelyä, pyydä tukea kokeilulla pekka.valta*genealogia.fi

Linkkejä tutkittavaksi:
https://www.grampsweb.org/ (englanniksi, mutta tuki suomelle ja ruotsille löytyy ohjelmassa)
https://www.grampshub.com/ (viikon kokeiluversio ilmainen, maksulliset lisenssit max. 12€/kk, se kattaa sukuseuran kokonaiskustannukset ja sillä voi ylläpitää 10 000 hengen kantaa)