Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Veikko ja Enni Pohjois-Karjalassa
Teuvo Ikonen
27.05.23, 18:02
Teen eräälle tuttavalleni pienimuotoista sukututkimusta, jonka avainhenkilöiden vanhempien tiedoista toivoisin apua.
Veikko Päivinen, s. 28.7,1922, Rääkkylä?
Enni Tuulikki Päivinen, s. 2.2.1925, Rääkkylä?
Avusta kiitollinen Teuvo Paavali.
henkilöt ovat syntyneet niin vähän aikaa sitten, ettei digitoituja tietoja vielä löydy-
Ennin syntymäaika hautakivessä on 22.2.1925. Löytyy Billiongravesista.
Tapani Kovalaine
03.06.23, 10:02
Eipä ole helposti löydettävissä oleva pariskunta, jos haluaa vastaukset saada netistä. Kuolinajat molemmille kyllä löytyvät hautakivestä, jonka kuva on netissä. Hesarin aikakone antaa monta osumaa piirijohtaja Veikko Päivisestä. Karjalaisen näköislehdessä on Veikko Päivisille osumia runsaasti, mutta yhtäkään osumista ei pysty kohdentamaan 1922 syntyneeseen Veikkoon.
Kelan kortisto kuolleista ei sisällä Veikkoa eikä Enniä. Hiski tuntee yhden ainukaisen Enni Tuulikin, mutta hän on syntynyt jo 1908. Karjalaisen näköislehti tuntee Rääkkylästä Enni Tuulikki Makkosen, joka on jo 1935 päässyt opiskelemaan kauppaopistoon. Olisiko Makkosen suvussa muitakin tuollaisen etunimisarjan omaavia?
Tekoäly ei näköjään pärjää kirkonkirjoissa oleville faktatiedoille. Muutaman vuoden kuluttua 1920-luvulla syntyneiden tietoja pääsee netistä lukemaan.
"...Muutaman vuoden kuluttua 1920-luvulla syntyneiden tietoja pääsee netistä lukemaan."
Tuskinpa pääsee. Melkein kaikista etsimistäni seurakunnista v 1900 jälkeiset tiedot puuttuvat kokonaan ja vanhemmistakaan epäonnistuneita sivuja ei skannata uudestaan. Kukaan vain ei suostu kertomaan, miksi.
Sama juttu Valtion-/Kansallisarkistosta. Skannaukset oli hyviä, mutta sivut poistui jo vuosia sitten eikä uusia ole ilmestynyt. Piiloudutaanko tässäkin johonkin Euvostoliiton byrokratiapykälän taakse, jonka olemassaolosta kukaan ei tiedä mitään? Ruotsista löytyy elävistäkin ihmisistä paljon tietoja ja jopa USA:sta saa netistä nimihaulla kuolleitten tietoja ilmaiseksi usealtakin sivulta. Tosin seassa on eräillä sivuilla virheellistäkin tietoa.
On jo kauan turhauttanut maksaa SSHY:lle jäsenmaksua kun vastikkeeksi ei saa enää yhtään mitään eikä tilanteeseen nähtävästi ole tulossakaan muutosta.
Mihin ihmeeseen perustat kummalliset väitteesi?
SSHY:n jäsenpuolella on reilusti toista sataa seurakuntaa 1900-luvun puolelle saakka digitoituna.
Sinulle olen tällä palstalla aiemminkin kertonut, että uusia aineistoja tulee jos vain
A) joku vapaaehtoinen löytyy ne digitoimaan
B) ja indeksoimaan
C) seurakunta antaa ne digitoitavaksi
D) aineisto on ylipäätänsä säilynyt
Sama koskee uusia digitointeja vanhoista, kenties epäonnistuneista - jonkun VAPAAEHTOISEN on ne tehtävä. Kannattaa itse ryhtyä toimeen, niin tulee nopeammin valmista.
Ohessa muutaman viime viikon aikana tulleita aineistoja SSHY:n sivuille.
Väitteesi eivät siis pidä millään tavalla paikkaansa.
Kansallisarkisto ei ole poistanut yhtä ainutta aineistoa saatavilta - jotkut saattavat tilapäisesti olla vikatilassa ja ne korjaantuvat automaattisesti pikku hiljaa.
Kansallisarkiston materiaali löytyy helpoiten Digihakemiston kautta eli digihakemisto.net
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.