PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kinnunen oulun pitäjä särkijärvi


Satu Matero
28.04.23, 15:16
Kinnusten Paltamon pitäjän Vuokin kylän haaran "perusti" käsittääkseni Oulujärven pitäjän Särkijärven kylän Heikki Kinnunen ,jolle Matti Pussinen möi isiensä 1/8 mtl tilan, jonka oli alunperin muutama vuosi sitten ostanut vävylleen Matti Tuuliaiselle, mutta jota vävy ei ollut pystynyt pitämään. I huuto Paltamon talvikäräjillä 1685 s 35.

Henkikirjojen mukaan Peer Hinderinpoika Kinnunen mainitaan Oulun pitäjän Särkijärvenkylässä Hendrich Peerinpoika Kinnusen ja Margetha Henderintyttären poikana muun muassa 1681 ja 1683 henkikirjassa. 1684-1687 henkikirjat eivät ole käytettävissä.

Kainuussa Vuokin 1686 henkikirjassa 1/8 Peer H. Kinnunen ja jo 1687 maakirjassa Vuokki 1/8 Mats Andersinpoika Tuuliainen eli Anders Kinnunen ( po Heikki Kinnunen); 1688 kymmenysluettelossa Heikkki Kinnunen ja henkikirjassa Peer Kinnunen ja vaimo Helka. Perhettä voi henkikirjoilla ja rippikirjoilla seurata eteenpän Vuokissa ja taaksepäin Särkijärven kylässä.

Vaikuttaa alustavasti myös siltä, että Auhon Pikkaralan Erkki Kinnunen tuli 1650-luvun puolivälissä Särkijärveltä kuten myös Mieslahden Peer Kinnunen 1670-luvulla.

---

Olen tehnyt toistaiseksi perustutkimusta, eli seurannut Särkijärven kylän Kinnusten tietoja taaksepäin läänintileissä 1610-luvulle asti (Michel Kinnunen Juorkunassa).

Kysynkin nyt uudelleen, onko Kinnusten Oulun pitäjän suku jo aikoja sitten tutkittu?

En ole löytänyt julkaisuja ja olen selannut tämän palstan Kinnus-tietoja. Mikäli sukukirja löytyy, olisin kiitollinen tiedosta, niin en tekisi turhaa työtä kun aloitan tuomiokirjojen läpikäymisen ja imuroimaan Kinnusten keissejä.