PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Alkuperäisten kirkonkirjojen kuvauksesta


PäiviKL
30.03.23, 16:47
Muutama vapaaehtoinen on Jyväskylän arkistossa ollut kuvaamassa alkuperäisiä kirkonkirjoja, aloitettu Jämsän seurakunnasta. Nyt on arkistossa olevat rippikirjat kuvattu ja näkyvillä UudessaAstiassa.

Hakukenttään syöttämällä "Jämsän seurakunnan arkisto", pääsee digitarkastelemaan uusia kuvia, jotka taitavat olla hieman parempia kuin entiset mustat mikrofilmit.

Lastenkirjat ovat myös kuvattu ja tulevat aikanaan katsottavaksi. Seuraavaksi kuvataan ilmeisesti kastetuita ja vihityitä ja haudatuita.

Jos oma tietokonenäyttö on yhtään isompi (kuin minun), niin koko kuva näyttää mielestäni aika mukavalta.
Genissa olevat viittaukset kannattaa tarkistaa, ovatko vanhat kuvat oikeassa paikassa, uudelleen ohjaus näyttää toimivan.

Digihakemistossa voikin sitten ruveta tekemään uusiksi hakemisto, kuvanumerot kannattaa tarkistaa. Vanhin, se 300 vuotias on vielä jätettävä, sieltä puuttuu neljä aukemaa, sitten kun ne ovat sinne syötetty, onkin uuden hakemiston aika!
Sukututkimusterveisin PäiviKL, yksi vapaaehtoisista

Juha
31.03.23, 08:29
Aivan mahtavaa kiitos tiedosta Päivi!