PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vanhojen talojen vakuuttamisesta


joukon66
10.03.23, 12:17
Mikä olisi oikea tapa vakuuttaa ikivanha mökki, jota on korjattu vuosikymmeniä niin, että se käy hyvin lämpiminä aikoina mökkitarkoituksiin? Taannoin omalta sellaiselta varastettiin pientä kalustoa ja vakuutukset eivät niitä korvaa, koska ikävähennykset pudottavat niiden arvon niin alas, että maksettavaa ei jää omavastuun yläpuolelle. Esim. Fiskarsin 10 v. kallis halkaisukirves oli hinnoiteltu 10 €:n arvoiseksi, vaikka se kestää seuraavat 100 vuotta. Joskus oli mahdollisuus vakuuttaa tietystä summasta, mutta jotenkin ne keploteltiin niin, että perusteeksi muodostui "käypä arvo" tai mikä sitten lieneekin.

Tuollaiset vanhat rakennukset ovat esim. tulipalon sattuessa täysin arvottomia, mutta vakuutusmaksuja kyllä otetaan mielellään vastaan.

Jouk:rolleyes:

Leevi A
10.03.23, 20:37
Näinhän se on aina vakuutusten kanssa. Kun vakuutusyhtiö ottaa maksua vastaan riskin, että minulle sattuu jotakin ja saa siitä maksusta muhkeat palkat henkilökunnalleen ja osingot osakkailleen, niin miksi en minä ottaisi samaa riskiä?

joukon66
11.03.23, 11:40
Mutta onnistuuko jossakin vakuutusyhtiössä vakuuttaa jostain tietystä summasta, oli talo sitten uusi tai purkukelpoinen? Pitää muistaa, että arvonalentumissäännöt koskevat myös uusia taloja, joten ongelma ei ole suinkaan pelkästään vanhojen rakennusten kohdalla.

Jouk:rolleyes: