PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Arrendaattori Heindrich Nethonij


Erkki L
10.12.22, 11:08
https://ylioppilasmatrikkeli.helsinki.fi/henkilo.php?id=3202

Törmäsin tähän nimeen Pyhtään Anthonij sotilaita seuratessani, linkissä mainittu Wargentin otti 1693 Johan Ericson Anthonin Spens i Heinlax (Pyhtää), se on klaari. Mutta asia koskee tuota sukunimeä. Anthonij nimestä on parikymmentä versiota, oletettavasti näistä yksi versio Thon olisi lähinnä Nethonia.
Anthonit ovat asuneet Liivinmaalla, Inkerissä, Preussissa jne. Vahvimmin tunnettu alue on Nevanlinna josta sitten Suuren Pohjan sodan vaiheissa siirtyneet Suomeen. Nethonij oli jos tekstin oikein ymmärsin Venjoella Inkerissä jossa hänen kirjurinaan oli Herman Klööf. Venjoki kummittelee mm. Anthonij Moision kautta tässä vaimoni suvussa myös.
Mutta sukunimi on kyllä outo. En saa siitä kiinni millään. Saattoi olla myös Suomen puolella arrendaattorina. Tietääkö joku enemmän? Kysymys on historian professori Eric Anthonin (k.1978) suvusta.
Ystävällisesti Erkki Lehto