Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : adjunct.Christian Flodberg s.02.04.1706
Esiintyy Turun Yliopistossa opiskellessaan nimellä Christian tai Christer Thomae Uskelensii eli olisi ehkä Salo-Uskelasta kotoisin, mutta kuka oli Thomae, isäkö? Vihitty 04.07.1736 Längelmäellä Catharina Wallinan kanssa, isä Israel Wallin, äiti Wallenius-sukua. Catharina on syntynyt 14.09.1715 Akaa tai Urjala? Eläntyönsä Flodberg teki Längelmäellä ja Kuorevedellä, lähinnä apupappina.. Christian kuoli 05.07.1768 ja Catharina 28.03.1767. Pojat olivat ainakin sotilaina nimellä Flodberg , samoin osa tyttäristä esiintyi avioon mennessään nimellä Flodberg. Onko Sinulla havaintoja tästä Flodberg-suvusta, josta tuntuu huonosti löytyvän tietoa?
Esiintyy Turun Yliopistossa opiskellessaan nimellä Christian tai Christer Thomae Uskelensii eli olisi ehkä Salo-Uskelasta kotoisin, mutta kuka oli Thomae, isäkö? Vihitty 04.07.1736 Längelmäellä Catharina Wallinan kanssa, isä Israel Wallin, äiti Wallenius-sukua. Catharina on syntynyt 14.09.1715 Akaa tai Urjala? Elämäntyönsä Flodberg teki Längelmäellä ja Kuorevedellä, lähinnä apupappina.. Christian kuoli 05.07.1768 ja Catharina 28.03.1767. Pojat olivat ainakin sotilaina nimellä Flodberg , samoin osa tyttäristä esiintyi avioon mennessään nimellä Flodberg. Onko Sinulla havaintoja tästä Flodberg-suvusta, josta tuntuu huonosti löytyvän tietoa?:) uudistan tämän vanhan kysymyksen ja toivotan kaikille Joulurauhaa.
Ylioppilasmatrikkelin mukaan Christian syntyi Uskelassa vuonna 1706. Ainoat tuona vuonna tai aikavälillä 1704-1708 syntyneet Christianin olivat kastettujen luetteloiden mukaan
Christer Classon, s. 6.4.1706 - vanhemmat Iso-Pullolasta
Christer Eriksson, s. 13.3.1708 - vanhemmat Pappisista
Juha
Hei, kiitokset.
Löytyykö näistä muuta tietoa? Avioliittoa Wallin-sukuisen kanssa/opintoja Turussa?
Tarkoitatko Äijälässä 5 Aprilis 1706 föddad Christer, isä Clas Classon äiti Walborg Mårtensdotter ,Salo synt.vih.kuol. 1685-1740, JK888, kuva 78. Testes:ssä joku oli Stoorpullolasta. Onko Äijälä kuulunut StoorPullolaan? En tunne tuota seutua. Tämä kyllä sopisi syntymäajaltaan esi-isäksi. Onko Thomae-sanalla nimen yhteydessä sittenkään merkitystä, paitsi ehkä kirkollinen?
Kyllä tuo Thomas on ilmeisesti Christianin isä. On otettava huomioon, että Uskela tarkoitti aikoinaan hyvin laajaa aluetta nykyisen Salon kaupungin ympäristössä.
Iso-Pullola ja Äijälä sijaitsevat melko lähekkäin eli ovat viereisiä kyliä. En tiedä olisivatko aikoinaan olleet samaa.
Minä otin tuon syntymän mormonien tietokannasta, joten en tiennyt tuota kummiasiaa lainkaan.
Mahtaisiko Christian olla syntynyt vähän myöhemmin, sillä hän tuli ylioppilaaksi vasta 1732 eli 26 vuoden iässä? Tietysti Isoviha on voinut vaikeuttaa koulutielle pääsyä
Juha
Vaimo s. 1715, vihitty 1736 ja lapsia syntyy v:sta 1736 alkaen Längelmäellä. Voihan niinkin olla, että Isoviha on ollut esteenä. Vaimo oli Wallin-wallenius-suvuista. Heidän joukostaan ainakin löytyy kotiopettajia ja rykmentin pastoreita, mutta en ole Christer´iä löytänyt mistään ennen avioliittoa ja lapsia.
Tuo esittämäni Clas Classon perheineen asui Salon rippikirjojen mukaan nimenomaan Äijälässä. Heidät oli vihitty silloin, kun asuivat vielä Iso-Pullolassa.
Mutta näyttää minun silmiini siltä, että Christer kuoli jo lapsena
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/salo/rippikirja_1696-1711_jk881/38.htm
Sivun alapuoli
Juha
Niinpä vaikuttaisi kuolleen. Isä näyttäisi olevan Claes Båtzman, tullut eteeni aikaisemminkin. No, täytyy unohtaa se linkki.
tv. Marja-Leena
Pekka Hiltunen
22.12.10, 23:54
Flodberg-nimi näyttää olleen perin harvinainen 1700-luvun alkupuolen Suomessa. HisKi löytää kuitenkin Uskelan lähistöltä, Marttilan Mäentakasta kastettujen kirjasta isänä 1733 esiintyvän Johan Flodbergin. Kuolleitten kirjassa kirjataan Marttilan Mäentakaan 1747 Eurasta ollut rakuuna Erik Flodberg, joka näyttäisi syntyneen 1722. Kyseessä voisivat olla veljekset, ja he saattaisivat olla 1704 syntyneen Risto Tuomaanpojan veljiä, veljenpoikia tai ehkäpä serkkuja. Olisipa onni päästä näkemään heidän patronyyminsä!
SAY:ssa Uskelan Vihmalon Uotilasta löytyy 1700-luvun alusta kiinnostavia nimiä:
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=961758
Mainitussa Vihmalossahan on jaksossa 18, pari sivua aiemmin, Cristeri- (Ristola-) niminen talo. E.m. linkin sivulla 20 todetaan Risto Simonpojan ottaneen viljelykseensä 1600-luvun lopun katovuosina perheineen nälkään kuolleen Heikki Juhonpojan lamaantunen tilan 1697 saaden siihen verovapauden.
Risto Simonpojan vaimo oli nimeltään Maria. Heidän poikansa Tuomas mainitaan 1701 ja tämän vaimo Karin 1702. Vuonna 1713 todetaan, että Risto Simonpojan kerrotaan olevan vanha ja sairas.
Nimen Flodberg syntyhistoria on sinänsä kiinnostava ja voisi arvella sen juontuvan mäessä olevasta lähteestä ja siihen liittyvästä purosta. Kuinkahan Marttilan Mäentaka liittyy tähän? Mieleeni tulee mm. "Mäkivirta"-nimi, jolla voisi olla saman kaltainen syntyhistoria: asuinpaikkaan liittyy mäessä tai kalliolla sijaitseva lähde puroineen.
Tässä nyt olisi yksi varteenotettava ehdokas yo-matrikkelin tunteman Christiernus Thomaen eli Risto Tuomaanpojan isäksi, nimittäin Tuomas Ristonpoika, Ristolan Risto Simonpojan poika.
http://www.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=5951
PH
Olisikohan tämä minun Jonas samoja sukuja?
Helsingistä buntmakaren Jonas Flodberg s.1747, k.1831
pso1) Blom Maria
pso2) Willman Anna Margareta s.1757, k.1804
Tiedot Harald Hornborgin kirjasta Förgätna Öden
t.Hannu
Hei, kelailin Ristolaa, Vihmaloa ja Marttilaa, kyllä totuus näyttäisi olevan vain oivalluksen päässä. Olen tätä Eric Flodberg:ä jäljittänyt joskus, samoin Johan Flodberg on ollut esissä. Huomasin etsiessäni juuri, että Elisabeth Vallenia on asunut perheineen Marttilan Pappilassa , mies oli Turusta , Notaari Johannes Hortelius, vih. Akaassa 18.09.1720. Elisabeth ainakin on sukua, Wallenius-puolelta, Marttilan Lillbyssä oli myös samaan aikaan Arvid Simonson Ståhlhammar. Ståhlhammar-sukua on myös Längelmäellä ollut ja on sillä seudulla. Ovat sukua, ymmärtääkseni Wallin-kautta. On tutkimatta vielä tarkemmin, mutta on tietoa sukulaisuudesta.
Ylioppilasmatrikkeli on esi-isän osalta tutkittu. Sepä ei anna mitään sukutietoa isästä ja äidistä.
Jatkan mielenkiinnolla näistä linkeistä.
tv. Marja-Leena
Hei Hannu, olen myös yrittänyt löytää yhteyttä Jonakseen, mutta tuloksetta.
Täytyy tutkia näitä Pekka Hiltusen vinkkejä. Vaikuttavat aika hyviltä.
Harald Hornborg´n kirjaan en olekaan tutustunut. Kirjastostako olet lainannut?
tv. Marja-Leena
Marja-Leena, mikäs tuo Marttilan Lillby on?
Olisiko sinulla linkkiä esim. SSHY:n sivuun?
Olen kiinnostunut tuosta Arvidista
Juha
Hei Juha
katso esim. Hiskistä syntyneet Marttila, Lillby talon kohdalle, niin heti aukeaa Ståhlhammar Lillbyssä eläneenä.
Hei Marja-Leena,
Hornborg on minulla kirjahyllyssä. Painettu 1930-luvulla Södikalla.
Kirjassa on kertomus "Herr statsrådets penningar".
t. Hannu
Pekka Hiltunen
23.12.10, 23:41
Marttilan Mäentaka näyttää esiintyvän myös Mäenala-nimisenä. On huomion arvoista, että myös Uskelassa on Mäenala, missä esiintyy aiemmin Crister-niminen henkilö voudinkirjurina. Voisiko kyseessä olla sama talo?
Uskelan Vihmalan Uotilan mainitaan olevan augmentoitu Halikon Riikolan rusthollin aputilaksi. Riikolan rusthollari Mikko Simonpoika sopisi ajallisesti olemaan Risto Simonpojan veli. Mikko Simonpojan äiti Brita mainitaan leskeksi 1697, mikä sopii ajallisesti Risto Simonpojan ilmaantumiseen Uotiin.
Vihmalan Ristola oli säteri, jossa Risto Simonpoika olisi voinut toimia vaikkapa kirjurina ennen isännyyttään Uotisssa. Mäenala taas sopisi erinomaisen hyvin Flodberg-nimeen.
PH
Löysin erään vinkin aikoja sitten googlen kautta; Simon Flodberg , isä Christian Flodberg ja äiti Katarina Wallina, avioitui Helena Busch kanssa ja oli Sauvon Tingbergin ja Liivalan omistajana sekä nimismiehenä 1789-1800.
Christian oli myös kirjurina oikeusasioissa Längelmäellä. Samoin suvussa on myöhemminkin ollut nimismiehiä ja poliiseja, isänikin oli poliisi ja VT- nimismies. Kyllä teoriasi on varmaan oikean suuntainen.
Olen käynyt välillä joulua valmistelemassa keittiössä, mutta keskustelu menee niin mielenkiintoiseksi,ettei ole voinut konetta sulkea. Täytyy keskittyä Joulun aikaan paremmin antamiisi tietoihin.
Kiitokset.
Marja-Leena
Mäentaan kylä on yksi nykyisen Tarvasjoen kantakylistä. Oli tuohon aikaan Marttilaa.
Uskelan Mäenalan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Kyseessähän on täysin eri nimi (Mäentaka - Mäenala)
Juha
Hyvä korjaus.
Kiitokset.
Hyvää Joulua
tv. Marja-leena
Hei
Punkalaitumelle muutti 1729 Simon Flodberg sotilaaksi, mukana tulivat Charin dess mor, och Eric dess bror. Tulivat Huittisista. Charin vaimona näyttää esiintyvän Tuomaan vaimona 1702. Olisikohan tässä jotakin vinkin poikasta. Hiskistä katselin.
Marja-Leena
SSHY-Punkalaidun rippikirja vuodet 1738-1751, sivu 30 Mäenpää Sauvila?
Siellä esiintyy Simon Flodberg (s.28.10.1710) ja äiti Charin, joka on syntynyt 1680 ja kuolee 1744.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.