PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Isotammen 2022 kesäkuulumisia


PekkaV
13.06.22, 09:14
kopio Isotammen FB-ryhmässä jo kerrotusta:

Isotammen kehitystiimin kesäloma alkaa pian, mutta kohta julkaistaan seuraava versio. Iso steppi on "isotammi-ID:n" käyttöönotto. Kaikkeen dataan liitetään sisäänluvussa uniikki pysyväistunniste. Sitten ollaan valmiita ottamaan aineistoja vastaan, testivaihe on ohi. Uudesta versiosta tiedotetaan myöhemmin.

Hiskipuut ovat Isotammen lisäaineistoja. Näiden yhden seurakunnan Hiski-aineistosta jalostetut tietokantojen työkalujen ja -prosessien kehittely on nyt loppusuoralla. Isotammen seuraavaan versioon julkaistaan aluksi Tuuloksen ja Bromarvin hiskipuut, molemmissa 20-30 000 henkilöä. Julkaisusta tiedotetaan myöhemmin.

Mainittakoon, että nyt on käynnistynyt ensimmäinen väitöskirjatutkimus, jota Isotammi tukee hiskipuilla ja tutkimusavustajalla.

Uudessa versiossa aletaan julkaista myös pääasiassa seurakuntien rippikirjoihin perustuvia Paikannimi-kantoja. Niiden avulla tutkija löytää nopeasti digisivut, joissa paikka (kylä, tila, torppa jne) esiintyy rippikirjoissa, ja saa linkkejä muihinkin lähteisiin. Kantoja on jo valmiina lähes 50. Julkaisusta tiedotetaan myöhemmin.

Grampsin käyttö on tärkeä taito tutkijan oman aineiston laadun nostamisessa. Grampsin aloituskynnys on koettu aiheestakin hieman korkeaksi. Grampsin seuraavaan versioon (5.2) on tulossa tähän parannuksia. Jos olet etenkin uusi käyttäjä, tule mukaan testaamaan Grampsin käyttöönottamsta siinä. Ilmoittaudu pekka.valta*genealogia.fi, saat kohdennettua tukeakin.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Isotammen taustatiimiin, nörttinä tai aineistojen sisältöeksperttinä, kerro kiinnostuksestasi yo. sähköpostiin. Tule rakentamaan tulevaisuutta.

Isotammen kehitystiimin puolesta
Pekka Valta