PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Talvisodan tapahtumista


joukon66
03.04.22, 08:03
Onko jostakin saatavissa tarkempia tietoja isoisäni haavoittumisesta Sallan rintamalla talvisodassa? Löytyykö näitä esim. digiarkistosta vai onko niitä vain sota-arkistossa? Kuuluvatko näihin liittyvät tiedot tietosuojalain piiriin eli tietojen saatavuus on rajoitettu kuten muutkin alle 100 v. vanhat tiedot?

Jouk:rolleyes:

Aulanko Vesa
03.04.22, 09:39
yksi tapa edetä on pyytää Kansallisarkistosta isoisä kantakortti. Siitä selviää yksikkö missä isoisä palveli. Sen avulla voi etsiä joukko-osaston sotapäiväkirjoja, niissä voi olla mainintoja missä haavoittuminen on tapahtunut. Koko prosessin voi hoitaa digitaalisesti, ei vaadi välttämättä käyntiä Kansallisarkistossa.

joukon66
03.04.22, 09:59
Sitten kun on löytynyt tarkemmat joukko-osasto- ja haavoittumispäivämäärätiedot, niin onko ainoa keino vain käydä läpi digiarkiston talvisodan sotapäiväkirjat järjestelmällisesti läpi? Onko olemassa oikotietä asian ytimeen?

Jouk:rolleyes: