PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Onko uteliaisuus sukututkimuksenkin taustalla


Hannu Virttaalainen
02.04.22, 07:28
Onko uteliaisuus sukututkimuksenkin takana:
https://yle.fi/uutiset/3-12331015

Genissä ainakin sen välillä huomaa, tutkitaan ihmisiä joihin oma sukulaisuus vähintään hämärä. Kunka monella Tasavallan presidentillä on yhteisiä sukujuuria kanssasi?

Sukuni salatkin on suosittu ja jo nimikin viittaa uteliaisuuteen...

ristojohannes
02.04.22, 12:48
Minun harrastuksella on veteenpiirretty viiva, onko se uteliaisuutta vai tutkimusta.

Aikoinaan, kun aloitin, niin seura painotti sukututkimuksen tieteellisyyttä, taisi tämä mantra olla esillä opetusministeriön valtionavusten vuoksi.

Joku viikko sitten tuli ajatuksiin alla olevan, saamani viestin jälkeen, olisiko tässä harrastuksessa jotain "tieteellisyyttä"

"Olen tutkijana HUS Silmäklinikalla ja tutkin perinnöllistä silmäsairautta Keratitis Fugax Hereditaria (toistuvia silmän kipukohtauksia ja näön sumeutta). Näin, että olit ylläpitäjänä Ellin, ja hänen lähipiirinsä kohdalla. Onko sinulla tietoa, esiintyykö kyseistä silmäsairautta suvussanne tai olisitko ollut kiinnostunut keskustelemaan asiasta? Meillä on tutkimuksessa tällä hetkellä erillisiä sukuja, joita koitan yhdistää ja katsoa miten vanha sairaus on kyseessä."