PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi Digihakemisto


Tiedottaja
29.03.22, 12:28
Suomen Sukututkimusseura ja Kari Kujansuu ovat solmineet yhteistyösopimuksen Digihakemisto-verkkopalvelun ylläpitämisestä. Yhteistyö koskee uutta Digihakemistoa, joka on julkaistu Kansallisarkiston poistaessa käytöstä Digitaaliarkiston ja keskittäessä digitaalisten aineistojen esittämisen uuteen Astia-palveluunsa. Uusi Digihakemisto löytyy osoitteesta https://digihakemisto.net (https://digihakemisto.net/). Seura tarjoaa jatkossa Digihakemiston palvelintilan ja Kujansuu jatkaa verkkopalvelun ylläpitäjänä ja kehittäjänä.

Digihakemisto on Kari Kujansuun yksityisesti luoma palvelu, joka koostuu hakemistoista ja linkeistä Kansallisarkiston julkaisemiin digitaalisiin aineistoihin. Palvelun ideana on ollut joukkoistamalla nopeuttaa ja yksinkertaistaa hakemistojen laatimista aineistoihin, jotta niiden käyttö olisi helpompaa. Yhteistyösopimuksella Seura tukee yhdeksi keskeiseksi sukututkijoiden verkkopalveluksi muodostuneen Digihakemiston ylläpitoa ja kehittämistä.

Digihakemiston on jatkossakin kaikille avoin verkkopalvelu, eikä sen käyttö ja hakemistojen laatiminen vaadi rekisteröitymistä tai kirjautumista. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä julkaistaan sen etusivulla. Digihakemisto on Kansallisarkistosta riippumaton palvelu.

Kari Kujansuu on mukana myös Suomen Sukututkimusseuran Isotammi-verkkopalvelun kehittämisestä vastaavassa työryhmässä.