PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ruotsalaiset sukututkimusohjelmat


PekkaV
21.03.22, 23:34
Ruotsissa on valittavana kolme kotimaista sukututkimusohjelmaa. Dannbergs Datan "Min släkt" ja Genney Digitin "Genney" ohjelmat ovat käytännössä yhden miehen yrityksien tuotteita, "Disgen" on DIS:n ("Föreningen för datorhjälp i släktforskningen") ohjelma.

Ohjelmien ominaisuuksissa on isojakin eroja, mikä ilmenee tältäkin sivulta

https://www.genny.se/content.php?rid=120

Genney on uusin tulokas ja taitaa olla modernein, jos sitä mitataan ominaisuuksien julkistuksilla. Olen kokeillut sen demoversiota. Mm. jonkinlainen tuki DNA-tuloksille löytyy, mutta muuten en tykästynyt sen käyttöliittymään. Onko muilla kokemuksia em. ohjelmista?

Jernman
23.03.22, 13:39
Ruotsin Anbytarforumilla forum.rotter.se kertoi eräs keskustelija v. 2016, että e.m. vertailussa on niin paljon virheitä, että se pitäisi heti poistaa.

Martti

rostebe
24.03.22, 00:42
Olen käyttänyt Genney jonkun aikaa kakkosohjelmana. Lähinnä sen tulostevaihtoehtojen takia. Käyttöliittymä ei ole paras mahdollinen, minimaaliset tekstit vaikealukuiset. Mutta sukulaisuus- ja viuhka tulosteet ovat ihan mukavat.
Puuttuu Suomen paikkatiedot, kun ne saataisi sinne niin olisi vallan hyvä.
Kevättalven terveisin!
Bengt

Juha
24.03.22, 09:57
Dannbergin softa ainakin on ihan mahdottoman helppo käyttää ja tuottaa mukavia tulosteita / html koodia.


Muista en osaa sanoa mitään.
Juha

PekkaV
28.03.22, 13:05
Ruotsin Anbytarforumilla forum.rotter.se kertoi eräs keskustelija v. 2016, että e.m. vertailussa on niin paljon virheitä, että se pitäisi heti poistaa.

Martti

Genney-ohjelman 1. versio tuli 2015 ja ehkä vertailu oli silloin buginen. Vertailutaulukkoa on päivitetty ainakin 2021, koska siinä viitataan Disgen 2021.2 -versioon.