PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mynämäellä, maatilan päärakennus vuonna 1934?


Tuulakki
11.01.22, 12:41
Tunnistako tällaisen maatilan kuvan, jonka arkistotietoihin on huolelliseksi tunnettu kuvaaja merkinnyt paikan ja päivämäärän, v. 1934? Paikallisessa fb-ryhmässä sitä ei ole vielä tunnistettu Junnila-nimiseksi. Talo on voinut sijaita myös lähikunnissa, esim. Mietoinen ja Askainen, jossa kuvaaja asui. Tai - ehkä muuallakin Varsinais-Suomessa.
Tunnetko vanhojen maalaistalojen ulkonäköasioita? En ole koskaan nähnyt Varsinais-Suomessa tuollaista "kolmikerroksista" rakennelmaa kuistin takana.

Julle
11.01.22, 16:05
<Tunnistako tällaisen maatilan kuvan, jonka arkistotietoihin on huolelliseksi tunnettu kuvaaja merkinnyt paikan ja päivämäärän, v. 1934? Paikallisessa fb-ryhmässä sitä ei ole vielä tunnistettu Junnila-nimiseksi. Talo on voinut sijaita myös lähikunnissa, esim. Mietoinen ja Askainen, jossa kuvaaja asui. Tai - ehkä muuallakin Varsinais-Suomessa.
Tunnetko vanhojen maalaistalojen ulkonäköasioita? En ole koskaan nähnyt Varsinais-Suomessa tuollaista "kolmikerroksista" rakennelmaa kuistin takana. >

http://sukutilat.sarka.fi/

Näyttää löytyvän Mietoisisten Hajaisisten kylästä kaksikin Junniloitten omistamaa tilaa?

Ulkonäön perusteella arvaisin Vilho Junnilan perikuntaa?

Tuulakki
13.01.22, 01:19
Kiitos vastauksesta.
Facebookissa olen saanut myös varteenotettavan vinkin, että tämä voisi olla Kukolan Junnila ennen 50-luvulla tehtyä talon uudistusremonttia. Katsoin Vilho Junnilan talon kuvaa. Kuisti ja talon perustus näyttävät kovin erilaiselta siinä talossa.

Tuulakki
21.05.22, 07:50
Tämän talon on nyt varmuudella tunnistanut 85-vuotias lähikylän asukas. Talo on Tarvaisten kylän Junnila Mynämäellä. Rakennusta ei enää ole olemassa.