PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Arkistojen indeksisivut ja tallennus


ilkant
15.12.21, 20:21
Huomasin tietoja etsiessäni Helsingin Raastuvanoikeuden arkistosta (http://digihakemisto.appspot.com/index_am?atun=167907.KA&amnimeke=Helsingin+raastuvanoikeuden+arkisto), että siellähän on todella helppo tehdä luetteloja perunkirjakortistoista. Luetteloihin laitetaan ihmisen nimi. Katso mallia niistä luetteloista. Näin kun joku etsii nimellä tietoja, hänen ei tarvitse kahlata suurta määrää (esim. 100) korttia yksitellen vaan siitä luettelosta näkee heti onko nimi siellä.

Hommaa on helpotettu ainkin Kuolleeksijulistamiskortistossa siten, että siellä sivun ylälaidassa on tallenna-painonappia aiemmin seuraava-nappi. Kun on kirjotitanut ihmisen nimen tallennuksen tietokenttään ja painanut tallenna-nappia, niin voi painaa seuraava-nappia. Silloin kopioituu sillä hetkellä oleva nimi seuraavan kortin tallennuskenttään. Usein sukunimi on seuraavalla henkilöllä sama, jolloin nimen kirjoitus tarvitsee vain etunimet tai peräti osan niistä. Ja tallennus nopeutuu. On kuitenkin syytä olla tarkkana, että kortin sukunimi ei ole vaihtunut. Sellaisia unohduksia tulee helposti.

Te, keillä on aikaa, voitte paikkailla näitä osin tallennettuja hakemistoja valmiiksi.

Nyt sitten kysyn vielä, että mitkä tällaiset arkistot ovat kaikkein kipeimmin tarvitsemassa vapaaehtoistyötä? Sellaiset, joita käytetään paljon ja joissa tehty työ tulee parhaiten hyödyksi!