PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hiskin päivitystilanne taulukkona


ilkant
15.12.21, 02:06
Onko Hiskin tallennustilanteesta olemassa vielä taulukkomuotoista kaaviota, jossa näkyisi eri seurakuntien tallennustilanne eri aikajaksoilla? Sellainen on ollut joskus 1990-luvulla. Ja jos sellaista ei nyt ole, niin sen rakentaminen on varmaan mahdollista?

Julle
15.12.21, 08:27
< Onko Hiskin tallennustilanteesta olemassa vielä taulukkomuotoista kaaviota, jossa näkyisi eri seurakuntien tallennustilanne eri aikajaksoilla? Sellainen on ollut joskus 1990-luvulla. Ja jos sellaista ei nyt ole, niin sen rakentaminen on varmaan mahdollista? >

Eikös se tuolla tallennustilanne haarassa ole jo liiankin tarkkaan?
http://hiski.genealogia.fi/historia/

Itse katson kyllä sen aina tästä tilanteesta, jossa näkyy vuosirajat!
https://hiski.genealogia.fi/hiski/46cvh

Silmäilemisiin

ilkant
15.12.21, 19:58
Eikös se tuolla tallennustilanne haarassa ole jo liiankin tarkkaan?
http://hiski.genealogia.fi/historia/


Juuri tätä taulukkoa tarkoitin. Kiitos! Tästä näkee esimerkiksi "omien" paikkakuntien tilanteen. Paikkakuntien, joilla tutkii omia tai toisten sukuja.

Nyt kun koronan uusi aalto pistää ihmisiä etäyhteyksiin, niin olisi kiva saada tietää, miten voisi tallentajaksi alkaa. Esimerkiksi, jos on SSHY:n jäsenyys ja/tai NARCin digitaaliset arkistot käytössä ja mahdollisesti kotona mikrofilmejä.

ilkant
15.12.21, 20:03
Siellä Hiskin sivulla on muuten ääkköset mustina vinoneliöinä, jonka keskellä kysymysmerkki. Tämä johtuu siitä, että palvlein ja käyttäjän koneen selain eivät vaihda tietoja samalla merkistöllä. Sellainen tulee esimerkiksi silloin kun html-sivuissa ei ole määritelty merkistöä. Tai jos jossain on joku asia määritelty väärin. Nykysiin kohtalaisen harvinaisia nämä. Kannattaa korjata.

Jouni Malinen
18.12.21, 12:38
Siellä Hiskin sivulla on muuten ääkköset mustina vinoneliöinä, jonka keskellä kysymysmerkki.


Jos tarkoitat "Tallennustilanne"-linkin sivuja, en ole jaksanut niitä korjata, koska kyseisiä tietoja ei ole päivitetty vuosikausiin eikä ole tarkoitusta päivittää jatkossakaan. Pitäisi oikeastaan poistaa koko kohta antamasta väärää kuvaa tallentamisesta.