PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Isotammi


ilkant
08.11.21, 14:35
FaceBookissa on yhteisö Yhteiset sukujuuret. Siitä on kasvanut vuosien mittaan merkittävä sukututkimuksellinen yhteistyöpaikka. Yhteinen iso sukupuu on projekti, jossa kerätään yksittäisten sukujen tietoja yhdeksi isoksi sukupuuksi. Ihan lähiaikoina tuntuukin siltä, että monista suvuista kohtaa jo parin kolmen esipolvitason jälkeen valmiiksi tutkitun esivanhemman. Kun profiilin yhdistää siihen, niin saa ehkä 10 sukupolvea esipolvia valmiina omaan puuhunsa (tai siis liittyy itse yhteiseen sukupuuhun).

Keskusteluissa on tullut esille ison Geni-organisaation jäykkyyys tehdä tarvittavia muutoksia. Yksi sellainen tarve olisi poistaa Gedcom-tuonti, joka sotkee olemassa olevia sukupuita mahdollisine väärine tietoineen. Ongelma on suurin juuri Suomen alueella kun täällä on pieni populaatio ja sukulaisuussuhteita on paljon. Jossain toisessa maassa kuten esimerkiksi Intiassa ei tule tällaista ongelmaa kun väkimäärän takia lähes jokainen sukututkija siellä ei kohtaa toisen sukututkijan sukupuuta omalla sukupuullaan.

Nyt sitten Suomen alueella haluttaisiin estää koko Gedcom-tuonti. Mutta Geni ei sellaista halua tehdä.

Tässä yhteydessä tuli esille Suomen Sukututkimusseuran ylläpitämä Isotammi (https://isotammi.net/?lang=fi). Se on melko tuntematon sukututkijoille. Siitä ei ole kerrottu. Ja jonkun kommentin mukaan se on vielä teknisesti keskeneräinen. Ennen kuin ihmiset siirtyvät sen käyttäjiksi, tulisi kaksi asiaa toteutua. Ensinnä ilmaisuus ja toiseksi sen tekninen taso tulisi olla vähintään yhtä hyvä kuin Genillä. Genissä pärjää peruskäyttäjänä melko hyvin ilman mitään maksuja.

Tällä keskustelunavauksella haluan kartoittaa mahdollisuuksia tämän Yhteiset juuret -yhteisön siirtymisen Genistä Isotammeen tai vastaavaan suomalaiseen sukupuualustaan.

Juha
08.11.21, 15:49
Isotammi ei ole oikea paikka, vaan Suomen Sukututkimusseuran ylläpitämä Omat Juuret.


Aina ilmainen kaiken lisäksi



t Juha

ilkant
09.11.21, 10:49
Isotammi ei ole oikea paikka, vaan Suomen Sukututkimusseuran ylläpitämä Omat Juuret.

Tässä on osoite Omat juuret (https://omatjuuret.fi/) palveluun.

Nina
09.11.21, 14:58
Tässä on osoite Omat juuret (https://omatjuuret.fi/) palveluun.


Kyseiselle sivulle linkkaaminen antaa tällaisen varoituksen:



Varoitus: mahdollinen tietoturvariski

Firefox havaitsi ongelman, eikä jatkanut sivustolle omatjuuret.fi. Sivuston asetukset on määritetty väärin tai tietokoneesi kello on asetettu väärään aikaan.
On todennäköistä, että verkkosivuston varmenne on vanhentunut, mikä estää Firefoxia muodostamasta suojattua yhteyttä. Jos vierailet tällä sivustolla, hyökkääjät voivat yrittää varastaa esimerkiksi salasanoja, sähköposteja tai luottokorttitietoja.
Mitä voit tehdä?
Ongelma johtuu todennäköisesti sivustosta, etkä voi korjata sitä itse. Voit ilmoittaa ongelmasta sivuston ylläpitäjälle.


Kuka tuota sivustoa ylläpitää, lienee varmenteet tai vastaavat vanhentuneet. (Koneeni on kunnossa, joten onko Securitas liian varovainen)

Juha
09.11.21, 16:31
Securitas ylireagoi tässä tapauksessa.


Varoituksen voi ohittaa



Juha

PekkaV
10.11.21, 19:22
Kun en ole "Yhteiset sukujuuret"-ryhmässä, olisi mielenkiintoista saada lyhyt katsaus "Yhteinen iso sukupuu" projektista. Sitten voisi miettiä, onko tarpeeseenne mitään konkreettista ehdotettavaa.

Asiasta toiseen. Ruotsinkielisellä sukututkimusyhteisöllä oli takavuosina TALKO niminen yhteispalvelu. Tutkijoiden lähettämät aineistot pidettiin erillään, mutta kyselyt kohdistuivat kaikkiin aineistoihin. Onkohan TALKO vielä voimissaan?