PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Loimaa Kurittula Nissilä


kati tuloisela
05.11.21, 20:16
Loimaan Joenperän Vähätalon isäntänä Simon Henricsson Vähätalo 1667-96 ja emäntänä toimi Malin/Magdalena. Kuolleista löytyy siellä 6.9.1696 haudattuna muuan Malin Nielsdr, joka ilmoitetun iän perusteella syntynyt noin 1619. Vähätalon emännän mtDNA on H1a7, joka selviää kahden tyttärensä Marian ja Annan tuloksista. Maria on minun äitilinjaani.
Ryhdyin ihan mielenkiinnosta penkomaan sekä omia tiedostojani ja samalla SAY:tä ja etsimään kotia Malinille. Nils ei kovin yleinen nimi ole ja kun todennäköisesti pitää etsiä talollisten joukosta taustaa, seuloontui melkoisen selkeästi esille ajallisesti sopiva Loimaa Kurittulan Kurittu/Nissilän ratsastilallinen (1615-31/34) Nils (Nisse*) Mattsson Nissilä e. Kurittu ja Maria (SAYssa Maisa, Geniin joku kirjannut Magdalena). Nisse luultavasti kuoli 1634, koska vaimo mainitaan leskenä 1635.
SAY ei kuitenkaan tuo näkyviin Nissen lapsia, muita kuin seuraavan Nissilän isännän Mattsin. Miten on, onko kukaan missään tuomiokirjassa tai muussa sattumalta törmännyt Kurittulan Nissilän Nisseen tai Matts-poikansa sisaruksiin, esim perinnönjaoissa tai muissa tuoksinoissa? Minun lukutaitoni pettää tuossa aikakaudessa pahasti.