PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Onko sukuseuran rekisteröinti mielekästä?


Wiljami
19.10.21, 13:10
Millaisia näkemyksiä sukuseuran muuttamisesta rekisteröidyksi yhdistykseksi? Mitä etuja ja mitä haittoja? Kaipaisimme kokemuksia.

Juha
20.10.21, 12:49
Paljon enemmän byrokratiaa, ei siinä muuta.

Toisaalta vain ry voi hakea esim kunnalta avustuksia - jos niitä nyt on ylipäätään saatavilla.


Juha

Wiljami
23.10.21, 22:33
Kiitos mielipiteestä! Yhdelläkin näkemyksellä on merkitystä, se on tärkeä. Mutta olisi ollut hyvä ja tarpeen saada useammankin mielipide asiasta. Luulisi olevan kokemusta monellakin Sukufoorumin käyttäjällä. Kokemustietoa kaivataan juuri nyt!

Maija Parviainen
24.10.21, 11:04
Sukuseuran rekisteröinnillä on merkitystä siinä vaiheessa, kun ruvetaan pyörittämään jonkin kokoista taloudellista toimintaa. Sukukirjan julkaiseminen ja siihen liittyvä rahan kerääminen esimerkiksi on selvempää hoitaa rekisteröidyssä yhdistyksessä. Tai jos kirjan julkaisemisen yhteydessä pitää ottaa vaikka tilapäisesti lainaa. Silloin yhdistyksen puuhahenkilöt eivät ole henkilökohtaisessa taloudellisessa vastuussa.

Sukuseurojen Keskusliitolla on julkaisu Suvusta seuraksi - opas sukuseuran perustajalle. Oma kappaleeni on putkiremontin jäljiltä pakattuna, joten en pysty tarkistamaan, mitä siellä sanotaan. Kirjaa näyttää olevan isoimmissa kaupunginkirjastoissa, ja oman kirjaston kautta sen voi tilata kaukolainaksi Varastokirjastosta.

Olen ollut esimiehenä (puheenjohtajana) Parviaisten sukuseurassa, joka oli rekisteröity jo vuosikymmeniä aikaisemmin. Kyllä ry:llä on enemmän Juhan mainitsemaa byrokratiaa kuin vapaasti kokoontuvalla sukulaisjoukolla, mutta en minä ainakaan kokenut sitä ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Parviaisilla on sääntömääräiset "vuosikokoukset" kolmen vuoden välein. Sama tahti näytää olevan monilla muillakin sukuseuroilla verkkosivujensa mukaan (vaihtelu yhdestä viiteen vuotta). Virallisen kokouksen voi yhdistää sukujuhlaan tai muuhun tilaisuuteen, johon suvun jäseniä kutsutaan. Silloin osallistujille ei tule ylimääräisiä matkusteluja. Tyypillisestihän sukuseurojen jäsenet asuvat hajallaan eri puolella Suomea tai maailmaa.

Hauskoja kokoontumisia toivottaen, Maija