PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Juuret


Eero Hemming
16.10.21, 20:25
Mikä neuvoksi? Minulta särkyi vanha tietokone missä oli Juuret 2.1. Hankin uuden koneen missä on Windowns 10. Nyt Juuret-ohjelmaa ei ole enää saatavilla. Minulla on back-up vanhasta koneesta ja siellä varmaan jossain muodossa muodossa sukututkimustiedostot.
1) Onko olemassa joku korvaava sukututkimusohjelma millä saisin auki vanhat Juuret ohjelman tiedostot?
2) Voisiko jostain saada vanhan Juuret 2.1 ohjelman esim. käytettynä ja saisiko sen ladattua tietokoneeseen missä Windows 10.

Suuret kiitokset jo etukäteen neuvoista
Eero

Eero Hemming
16.10.21, 22:07
Sain kuitenkin ladattua Juuret sukututkimusohjelman uudelleen:) ja kaikki tiedot pelastettua.

automatti
18.10.21, 12:59
Hei
Hienoa, että sait tilanteen pelastettua

Itselläni on Juuret ja neuvona kehottaisin tulostamaan tietokannan gedcom muodossa varmuuskopioksi. Se ei sellaisenaan toimi muissa ohjelmissa oikein, mutta antaa kuitenkin mahdollisuuden hyödyntää jo syötettyjä tietoja uudelleen koostettaessa

Koska Juuet ohjelmassa on käytetty omaa tietokantaa se ei suoraan aukene muissa ohjelmissa.

Taitaa tuolla laatikossa myös olla alkuperäiset asennuslevyt tallella

t. automatti

PekkaV
18.10.21, 14:12
Ehkä kannattaisi harjoitella Juurien gedcomilla ja sopeuttaa sitä joskus edessäolevaan luopumiseen Juurista. Isotammi-palvelussa olevilla gedcom-työkaluilla on pelastettu rakenteeltaan ongelmaisia gedcom-tietostoja. Esim. kokeile Sukujutuille tehtyä korjauspakettia

http://mwikitammi.paas.datacenter.fi/index.php/Sukujutut-muunnos

Isotammen työkalujen lopputuloksen voi palauttaa itselleen ja tiedosto kelpaa kaikille sukututkimusohjelmille. Ei siis vain Grampsille, jonka kautta tietoja siirretään Isotammeen.

t.
Pekka Valta

Eero Hemming
27.11.21, 18:55
Kiitokset Pekalle ja Automatille vastauksista. Nyt Juuret-ohjelma toimii muuten, mutta en saa tehtyä raportteja... Tekee vain yhden sukupolven kerrallaan. Voisiko vika olla vain jossain asetuksissa vai eikö se vain toimi enää Windows 10 ympäristössä oikein?

Mitä suosittelette korvaavaksi ohjelmaksi?

t. Eero

Lahtinen
29.11.21, 10:25
Olisiko kyseessä sama ongelma kuin itselläni muutama vuosi sitten: jostain syystä asetuksissa oli (itsestään) muuttunut tulostettavien sukupolvien lukumäärä kahteen.
Ks. Asetukset > Tulostus > Sisältö, ja välilehti Yleiset. Muuta sukupolvien lukumäärä halutuksi.

Itselläni Juuret toimii jopa Windows 11:ssa.

Wiljami
10.01.22, 21:13
Kookkaimmassa Juuret-tiedostossani on vajaat 7000 henkilöä ja lisäksi kuvat sen omassa kansiossaan. Windows 10. Nyt näyttää tulleen raja vastaan. Laajimpia jälkipolvitulostuksia ei enää suostu tekemään, vaan herjaa ylivuotoa, overflow..error 6.. Pienempiä tietomääriä kyllä tekee. Sukupolviraja on asetuksissa riittävä. -Yritin löytää googlettamalla apua. Vaikuttaa siltä että saattaisi olla itse määritettävissä jotenkin tuota kokorajaa. Mutta ei ne opastukset siellä maallikolle ymmärrettävää kieltä ole. Onko jotain tehtävissä. Onko tuo tulostustoiminta-alueen rajaus Windowsin ominaisuus, jota pitäisi pystyä muuttamaan? Vaiko Juurien ongelma?

- Aloitin kyllä jo eriyttämistoimenpiteitä. -Entä, onko kenelläkään kokemusta, kuinka saisin helpoiten kuvat toimimaan myös eriytetyssä tiedostossa? Jos jokaisen kuvan joutuu taas erikseen siirtämään, tulee melkoinen lisätyö. Vaikuttaa myös siltä, että entisten kuvien kohdalle tulevat "ei löydy"-ilmaisukentät (kuvaa vastaavat) täytyy ensin siivota yksitellen pois. Onko kokemuksia ja kuinka olette toimineet?

automatti
11.01.22, 11:54
Hei
valitettavasti ei minulla ole suoraan antaa vastausta mutta joitakin kommentteja

Juurissa yksi ongelma on aikanaan liian pieneksi määritelty muuttuja josta syystä noin 32000 tietueen kohdalla ainakin lajittelu aiheuttaa owerflow ilmoituksen. Sen pystyy kiertämään valitsemalla lajitteluun vain ei suhteita henkilöt. Lajittelu kuitenkin toimii koko tietokantaan tuolloinkin.

Omassa tietokannassani on noin 130 000 henkilöä. Pikaisesti tehtyjä tulosteitani katsoen isoimpiin kuuluvassa on 17 sukupolvea ja noin 1100 taulua. Eli isonkin tulostuksen pitäisi olla mahdollinen.

Oma Juuret toimii sekä win10 että win11 koneessani edelleen.

Itselläni ei ole kuvia joten ei ole kokemusta mutta yksi arvaus ongelman aiheuttajasta voisi olla kuvien koko. Voisi kuvitella että silläkin alueella saattaisi C-kielen muuttujamäärittelyssä tai kuvatilan varauksessa käytetyn liian pientä arvoa jolloin tapahtuu muistin ylivuoto.

t. automatti

Wiljami
12.01.22, 17:55
Minulla on käytössä Juuret 2.1. Siinä lajittelussa ei ole vaihtoehtoa "ei suhteita" valittavana. Onko sinulla 2.0 versio? Olisi ollut konna kokeilla tuota mahdollisuutta, vaan eipä sekään nyt taida tulla kyseeseen. -Täytynee jatkaa eriytystoimia eri sukuhaarojen kohdilla, tehdä siis omia erillisiä tiedostoja. Kopioinnista ja poistostahan siinä on kyse. Näin saisin ongelmatiedoston pienemmäksi ja voisin olettaa jälkipolvitulostuksen taas toimivan.

automatti
12.01.22, 21:05
Hei

Kyllä minullakin näyttäisi olevan 2.1

Ehkä kannattaisi varmuuden vuoksi taltioida toisella nimellä ja sen jälkeen jommastakummasta (alkuperäinen tai tuo uusi tallenne) kokeilla poistaa isoimpia kuvia josko se auttaisi tuo tulostusongelmaan.

Tuo lajittelu vaihtoehto toimii siis haku ikkunassa ruksaamalla ensin ei suhteita ja sen jälkeen lajittelemalla esim. sukunimen, etunimen tai vaikkapa syntymäajan mukaisesti siitä tietoruudun yläpuolelta. Lajittelun jälkeen taas ruksi ruutuun kaikki. Mutta kuten sanottua tämä ei varmaankaan poista tulostuksen ongelmaa.

automatti