PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kangasala Paavolan tila ja Keskisen torppa


Elina Tolonen
27.09.21, 15:10
Hei,

löysin äitini muistiipanoista tiedon iso- iso-iso-iso-isästäni, joka olisi ollut kotoisin Teiskon Paavolasta, etunimi Heikki/ Henrik (s. noin 1800-1820)

sekä hänen pojastaan Alposta (Albin) Henriksson (s. noin 1841).

Alpo Henriksson kuulemma asui useita vuosia Kangasalan Heponiemessä ja nai Keskisen torpan tyttären Amandan (s. noin 1853).

Olisiko kenellekään tietoa näistä kolmesta henkilöstä? Tai vinkkejä, miten päästä jäljille.

Essimi
28.09.21, 06:39
Lähtöhenkilön tietoihin sopiva Henrik löytyy ihan HisKi-tietokannasta: 18.4.1815 20.4.1815 Paavola Keskis Dr. Anna Mattsdr. 20-25 Henric (oä)
Sen mukaan Henrikin äiti olisi Keskisen tytär Anna Matintytär, isää ei mainita. Henkilöitä voi seurata rippikirjoista, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen kirjoista sekä muuttaneiden luetteloista, ja varmistua siitä, onko kyseessä nimenomaan etsitty henkilö. Kirkonkirjoja löytyy digitoituina mm. täältä: http://digihakemisto.appspot.com/ ja täältä: https://www.sukuhistoria.fi/sshy/index.htm
Sisältöjen otsikot saattavat joskus hämätä, esim. Kangasalla osa vihittyjen tiedoista kätkeytyy otsikon "Syntyneiden ja kastettujen luettelot" alle.
Ihan normaalin sukututkimuksen keinoin tästä pitäisi selvitä. Joskus tosin kirkonkirjoissa on ajallisia puutteita esim. tuhoutumisten/tulipalojen takia.